Yangında doğan oğlağa ‘Mucize’ ismi verildi

EliteDizqn

Active member
Meskeni, ahırı, arabası yanan; kimi küçükbaş ve büyükbaşları da ölen Serdar Bayat, tahliye edildikten 3- 4 saat daha sonra konutuna döndüğünü söylemiş oldu. Görüntü çekmeden 10- 15 dakika evvel ileriden alevleri gördüğünü, görünce ahırdaki hayvanları boşaltmaya başladıklarını aktaran Bayat, alevlerin bir anda geldiğini ve her yerin yandığını söylemiş oldu. Tarlanın ortasındaki boş alana kendisini sıkıntı attığını belirten Bayat, görüntüde elinde tuttuğu hamile ineğin alevlerin içinde kaybolduğunu ve buzağıyı doğurup öldüğünü söylemiş oldu. Yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatan Bayat, yangın sırasında mucizeye şahit olduklarını da belirtti. Hamile keçisinin yangın anında doğurduğunu belirten Bayat, oğlağa ‘Mucize’ ismini verdiklerini söylemiş oldu.

‘İNEKLERİN YARISI ÖLDÜ’

3 gündür süren yangın niçiniyle artık takati kalmadığını aktaran Serdar Bayat, en son ateş içinde kaldığını, diğer bir şey hatırlamadığını söylemiş oldu. Bayat, “Video çektikten daha sonra olan oldu. Kapının önünde alevlerin içinde ölen karnı buzağılı ineğim kaldı. Görüntüde elimde tuttuğum inek gitmiş ateşlerin içinde kalmış. İneklerin yarısı öldü, yarısı kaldı. Kendi canımızı düşünmüyorum. Temel olay yangından daha sonraki uğraşımız. 3 gündür gelen giden yok. Ağlamaktan sesim kalmadı artık. Anlatacak bir şey yok artık. Ne su ne elektrik var. Hayvanın altındaki gübreler bile cayır cayır içten içe yanıyor. Biz onları nasıl söndürelim? Tankerle su çekiyoruz. Annem hala yanan közleri söndürmeye çalışıyor” diye konuştu.

‘EN SON BUZAĞILARI MESKENİN İÇİNE ALDIM’

29 inekten yalnızca 11- 12’sini canlı kurtardıklarını belirten Bayat, “Gerisi nereye gitti, nerede yandı; bilmiyorum. Birinin ölüsünü tarlada bulduk, gerisi nerede bilmiyorum. Keçilerim de yanımdaydı, yangın esnasında doğum yapmış, oğlağımız ve ona ‘Mucize’ ismini verdik. Yangın bittikten daha sonra toprağın içinde kendinden geçmiş bir biçimde buldum. Meskenin önünde alevlerin içinde küçük oğlağı gördüm. Birkaç saat evvel doğmuştu. Bu mucize üzere bir şeydi. Alevlerin 6-7 metre yükseldiği yerde nasıl doğdu, nasıl yaşadı; anlayamadım. Buzağılarım vardı. Bir tarafa taşıyorum orası yanıyor başka tarafa gdolayıyorum orası yanıyor. En son buzağıları meskenin içine aldım. Ölürse meskenin ortasında dumandan boğularak ölsün, dedim” dedi.

‘CANIMIZ DEĞERLİ DEĞİL, HAYVANLARI KURTARDIK’

Meskenlerin yarısının yandığını ve yarım saat alevlerin içinde kaldığını anlatan Serdar Bayat, “Kollarım, bacaklarım her yerim yanık ortasında. Canımız değerli değil hayvanları kurtardık ya öteki bir şey istemiyorum. Otomobil yanmış, mesken yanmış, hiç umurumda değil. Güzel ki kaçmamışız. Kaçmayıp da sağ kalan epey nadir” diye konuştu.

Hayvanlarını ‘çocuklarım’ diyerek seven Bayat, “Hayvanlarımız bizim için her şeyden daha değerli. Onları terk edemedim. Her yer yanmaya başladığında, iplerini kestiğim inekleri açık yere götürdüm. Keçilerimi de alevlerin içinden uzaklaştırdım. Ellerimde ve ayaklarımda yanıklar oluştu. Zar sıkıntı kurtardım onları. Artık tükendik, diyecek bir şeyimiz kalmadı. Artık nasıl ahır yapacağız, bilmiyorum. Burası sera, kurtardığımız inekleri seralara getirdik. Hayat bundan daha sonra başlıyor artık. Yangından kurtulduk, diye sevinirken ne elektrik ne su var. Benim 1200- 1300 balya samanım yandı. 4-5 ton yem, 5-6 ton buğdayım yandı. Kendi yiyip içeceğimiz de yandı. Temel biz yangını atlattık, diye sevinirken bugün 3’üncü gün, 3 gündür ayaktayım. Artık başlıyor çabamız. Biz neyi, nereden, nasıl toparlayacağız?” dedi.

‘BİZ MEVTİ GÖZE ALMIŞTIK’

Yanan konutun içini de gösteren Serdar Bayat, “Ben alevlerin içinde uğraşırken annem ve babam öldü, dedim. Meğerse babam konutu söndürmeye çalışıyormuş. Meskenin yarısını kurtarabildik. Uygun ki de kalmışız o kadar can kurtardık. Biz mevti göze almıştık. Allah’a binlerce şükür” diye konuştu.