Windows Etkinleştirme Nasıl Yapılır ?

Melis

New member
Windows Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Windows işletim sistemi kullanan birçok kişi, zaman zaman etkinleştirme konusunda belirsizlik yaşayabilir. Ancak endişelenmeyin, Windows'u etkinleştirmek oldukça basit bir işlemdir ve size adım adım nasıl yapılacağını anlatacağım. İşte Windows etkinleştirme sürecinin adımları:

1. Windows Anahtarınızı Hazır Tutun

Windows'u etkinleştirmek için bir ürün anahtarına ihtiyacınız olacak. Bu anahtar, genellikle Windows'un satın alındığı yerden sağlanır. Eğer fiziksel bir kopya satın aldıysanız, anahtar muhtemelen kutunun içindedir. Dijital olarak satın aldıysanız, bu anahtar genellikle size bir e-posta veya kullanıcı hesabınız aracılığıyla sağlanır.

2. Ayarlar'a Git

Windows'u etkinleştirmek için Ayarlar menüsünü açmanız gerekecek. Bunun için ekranın sağ alt köşesinde bulunan Windows simgesine tıklayın ve ardından "Ayarlar" seçeneğine gidin. Ayarlar penceresi açıldığında, "Güncelleştirme ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın.

3. Aktivasyon Sekmesini Bulun

"Ayarlar" menüsünden "Güncelleştirme ve Güvenlik" sekmesine girdikten sonra, soldaki menüden "Aktivasyon" sekmesini bulun. Bu sekme, Windows'un etkinleştirme durumu hakkında bilgi sağlar ve etkinleştirme işlemi için seçenekler sunar.

4. Ürün Anahtarını Girin

"Aktivasyon" sekmesine geldiğinizde, "Windows'u etkinleştir" veya benzer bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayın ve ardından açılan pencerede "Ürün anahtarını girin" veya benzer bir metin kutusu göreceksiniz. Ürün anahtarınızı bu kutuya girin ve "Devam" veya "Tamam" düğmesine tıklayın.

5. Etkinleştirme İşlemini Bekleyin

Ürün anahtarını girdikten sonra, Windows etkinleştirme işlemi otomatik olarak başlayacaktır. İnternet bağlantınızın aktif olması gerekebilir, çünkü Windows etkinleştirme sunucusuna bağlanması gerekecek. Bu işlem genellikle birkaç saniye veya dakika sürebilir.

6. Etkinleştirme Durumunu Kontrol Edin

Etkinleştirme işlemi tamamlandıktan sonra, "Aktivasyon" sekmesinde Windows'un etkinleştirilip etkinleştirilmediğini gösteren bir bildirim göreceksiniz. Eğer Windows başarılı bir şekilde etkinleştirildiyse, artık lisanslı bir kopyaya sahipsiniz demektir!

Benzer Sorular ve Cevapları

Soru: Ürün anahtarı nereden bulunur?

[Cevap:] Ürün anahtarı, genellikle Windows işletim sistemi satın alırken veya dijital olarak satın aldığınızda size sağlanır. Fiziksel bir kopya satın aldıysanız, anahtar muhtemelen kutunun içindedir. Dijital olarak satın aldıysanız, bu anahtar size bir e-posta veya kullanıcı hesabınız aracılığıyla sağlanır.

Soru: Eğer ürün anahtarı kaybolursa ne yapmalıyım?

[Cevap:] Eğer ürün anahtarınızı kaybettiyseniz, Microsoft'a başvurarak yardım isteyebilirsiniz. Müşteri hizmetleri genellikle kayıp anahtarlar konusunda yardımcı olabilir. Ayrıca, işletim sistemiyle birlikte gelen kutuyu veya dijital satın alma bilgilerinizi kontrol etmek de faydalı olabilir.

Soru: Etkinleştirme işlemi neden gereklidir?

[Cevap:] Windows'un etkinleştirilmesi, kullanıcıların işletim sisteminden tam anlamıyla yararlanmalarını sağlar ve aynı zamanda Microsoft'un yazılımın yasal sahibi olduklarını doğrulamasını sağlar. Etkinleştirme işlemi ayrıca güvenlik güncellemeleri ve diğer önemli yazılım güncellemelerine erişimi de sağlar.

Arda

New member

Windows işletim sistemi kullanan birçok kişi, zaman zaman etkinleştirme konusunda belirsizlik yaşayabilir. Ancak
Selam sorusu olanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Windows 10 Pro'yu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin: Ayarlar Menüsüne Giriş : Başlat menüsüne tıklayın ve ardından "Ayarlar" (dişli çark simgesi) kısmını seçin 3 . Güncelleme ve Güvenlik : Ayarlar penceresinin açılmasının ardından "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın 3 4 . Lisanslama : Sol taraftaki menüden "Lisanslama" sekmesine tıklayın 3 . Ürün Anahtarını Girin : "Ürün anahtarını değiştir" seçeneğine tıklayın ve yeni ürün anahtarınızı bu alana girin 3 4
  • Komut İstemi ile etkinleştirme : Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve sırasıyla slmgr.vbs -ipk ve slmgr.vbs -ato komutlarını girerek Windows ürün anahtarınızı girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin
  • Windows etkinleştirme kimliği , Windows işletim sistemini etkinleştirmek için kullanılan 25 karakterlik bir kod dur
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin

Windows işletim sistemi kullanan birçok kişi, zaman zaman etkinleştirme konusunda belirsizlik yaşayabilir. Ancak
Selam üretken insanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu anahtarlar, işletim sistemini etkinleştirmek için değil, yalnızca kurulum amaçlıdır. Orijinal bir Windows lisansı kullanmak için Microsoft'un resmi kaynaklarından satın alma işlemi yapılmalıdır
  • Ürün anahtarını unuttuysanız : PassFab PassFab Product Key Recovery gibi bir yazılım kullanarak Windows ürün anahtarınızı kurtarın veya Microsoft destek ekibiyle iletişime geçin
  • Yanıtın içeriği "Aktive edilmesi" ifadesi, bir şeyin işlevsel hale getirilmesi, kullanılmaya başlanması veya bir sistemin/hizmetin faaliyete geçirilmesi anlamına gelir. 1 Bu terim farklı bağlamlarda şu anlamlara da gelebilir: Teknoloji ve yazılım : Yazılım programının lisansının geçerliliğe girmesi. 1 Finansal terimler : Hesapların veya yatırım ürünlerinin kullanılabilir hale getirilmesi
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Arda' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Windows 10 Pro'yu
Bu tartışmanın gündemde olması normal @Arda, konu sıcak

Cansu

New member

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Melis

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows etkinleştirme sorunlarını gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz
  • Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, daha fazla yardım için Microsoft sohbet desteğine başvurabilirsiniz
  • Bu kimlik, genellikle şu formatta görünür: ÜRÜN ANAHTARI: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Mr.T' Alıntı:
Selam üretken insanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu anahtarlar, işletim sistemini etkinleştirmek için
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Mr.T, bence de durum böyle ilerliyor

Erkutlu

Global Mod
Global Mod

Selam biraz göz atanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Melis

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Aktivasyon kodu olmadan kullanılan veya yasa dışı yollarla etkinleştirilen Windows sürümleri, hem cihaza hem de bilgilere tehdit oluşturabilir
  • SFC taraması çalıştırma : Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve sfc /scannow komutunu girerek SFC taramasını çalıştırın. Bu tarama, etkinleştirme sorunlarına neden olan hataları tespit edip düzeltecektir
  • Windows etkinleştirme kodları örnek olarak aşağıdaki gibi olabilir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Cansu' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Melis Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows etkinleştirme sorunlarını gidermek için
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Cansu, eline sağlık

Irem

New member

Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dijital lisansınız yoksa : Başlat düğmesi üzerinden Ayarlar uygulamasını açın, "Güncelle ve Güvenlik" bölümüne gidin, "Ürün anahtarını değiştir" seçeneğine tıklayın ve Windows ürün anahtarınızı girin
  • "Aktive edilmesi" ifadesi, bir şeyin işlevsel hale getirilmesi, kullanılmaya başlanması veya bir sistemin/hizmetin faaliyete geçirilmesi anlamına gelir
  • Bu terim farklı bağlamlarda şu anlamlara da gelebilir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Arda' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Windows 10 Pro'yu
Bu bakış açını anlıyorum @Arda, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Aylin

New member

Selam güzel insanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 10 Pro'yu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin
  • Windows aktivasyon kodu (ürün anahtarı) , Windows işletim sistemini etkinleştirmek için kullanılan 25 karakterlik bir koddur . Bu kodun işlevleri şunlardır
  • Dijital lisansınız varsa : Ayarlar uygulamasını açın, "Güncelle ve Güvenlik" bölümüne gidin, "Etkinleştirme" seçeneğine tıklayın ve "Sorun Gider" seçeneğini seçin. Daha sonra "Bu cihazdaki donanımı yakın zamanda değiştirdim" seçeneğini işaretleyin ve Microsoft hesap bilgilerinizi girerek etkinleştirme işlemini tamamlayın
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Konu ve cevapları birleştirince bence hissedilen ana şey bu

Irem' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Irem, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Cansu' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Melis Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Cansu

Erkutlu' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Melis Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Erkutlu, fazlaca iddialı geldi