Will Smith, tokat skandalı daha sonrası Akademi’den istifa etti

EliteDizqn

Active member
Geçen pazar günü 94. defa düzenlenen Oscar Ödül Töreni’nde sunucu Chris Rock’a canlı yayında tokat attıktan daha sonra hakaret eden oyuncu Will Smith dikkat alımlı bir karar aldı. Will Smith, Akademi’den istifa ettiğini duyurdu.

Gelişmeyi ABD merkezli Variety mecmuası duyurdu.

Smith yaptığı açıklamada, yaptıklarını ‘şok edici, acı verici ve affedilemez’ olarak nitelendirdi ve Akademi İdare Şurası’nın uygun gördüğü ek sonuçları kabul edeceğini söylemiş oldu.

“SONUÇLARINA KATLANACAĞIM”

Smith, dedi.

Will Smith, yaptığı açıklamada “Akademinin bana olan inancına ihanet ettim. Ödül kazananları, mükemmel işlerini kutlama fırsatından yoksun bıraktım. Kalbim kırık” diye konuştu. Yıldız oyuncu, ‘bu niçinle akademiyi bıraktığını ve konseyin uygun goreceği başka cezaları da kabul edeceğini’ söz etti.

NE OLMUŞTU?

Ünlü oyuncu Will Smith, En Yeterli Erkek Oyuncu mükafatına layık görüldüğü Oscar Ödül Töreni’nde eşinin rahatsızlığı hakkında latife yapan komedyen Chris Rock’a sahneye çıkıp tokat atmıştı.

“EŞİMİN İSMİNİ AĞZINA ALMA”

Chris Rock, sahnedeyken birtakım çiftleri tiye alan latifeler yaptıktan daha sonra Jada Pinkett Smith’in saçı olmadığına dikkat çekmiş ve “Jane’in Zaferi’nin yeni sineması ne vakit geliyor?” diye alaycı bir halde sormuştu. Ridley Scott’ın yönettiği 1997 tarihindeki ‘Jane’in zaferi’ sinemasında Demi Moore, saçları 3 numara olan, özel eğitim alan bir askeri canlandırıyordu.

Smith, latifeden daha sonra sahneye çıkıp Rock’a sert bir tokat atmıştı. Smith sahniçin inerken Rock, “Vay be. Will Smith beni kötü tokatladı” demişti.

Smith, koltuğuna döndükten daha sonra Rock’a, “Eşimin ismini o lanet ağzına alma” diye bağırmıştı. Rock, bunun karşılığında, “Sadece ‘Jane’in Zaferi’ latifesi yaptım” demişti. Smith, sesini daha da yükselterek tekrar, “Eşimin ismini o lanet ağzına alma” tabirlerini kullanmıştı.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Rock, olayı tiye almaya çalışarak, “Bu televizyon tarihinin en büyük gecesiydi” diye konuşmuştu. Smith, çabucak sonrasında mükafatını almak için sahneye çıktığında davranışı niçiniyle özür dilemişti.