Turizm Animasyonu kısmı nedir, ne iş yapar? İş imkanları ve dersleri…

Adanali

New member
Turizm Animasyonu kısmı nedir, ne iş yapar? İş imkanları ve dersleri… 2021 Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının akabinde adaylar, kendilerine en uygun kısımları tercih edebilmek için ayrıntılı bir biçimde araştırma yapmaya başladı.

Birtakım kısımlar hayli düzgün bilinirken kimi kısımlar tam olarak bilinmiyor. Bu kısımlardan birisi olan Turizm Animasyon kısmı de adaylar tarafınca araştırılıyor.

Adaylar, “Turizm Animasyon kısmı nedir, mezunları ne iş yapar?” sorularına karşılık arıyor. Pekala, Turizm Animasyon bölümü nedir, mezunları ne iş yapar? İşte bölüm hakkında merak edilenler…

TURİZM ANİMASYON KISMI NEDİR?

Turizm ve cümbüş dalında faaliyet gösteren çeşitli işletmelerde animatör olarak misyon alacak meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır. Eğitim mühleti 2 yıl olan bu kısmı devlet üniversitelerinde okuyabileceğiniz üzere özel üniversitelerde okuma imkanına da sahipsiniz.

TURİZM ANİMASYON KISMI DERSLERİ

Üniversitede turizm animasyon üzerine eğitim almayı amaçlayan aday öğrenciler;

• Rekreasyon ve Animasyon,
  • Spor ve Oyun Bilgisi,
  • Makyaj Tekniği,
  • Güldürü Tekniği,
  • Hareket Ritim ve Dans Tekniği,
  • Sahne Uygulaması,
  • Dünya Dansları,
  • Koreografi,
  • Sahne Araçları Teknik Bilgisi,
  • Step ve Aerobik,
  • Temel Müzik Bilgisi,
  • Konuşma Sanatı ve Tekniği,
  • Türk Halk Dansları,
  • Birinci Yardım,
  • Türk Kültürü ve Halk Bilimleri,
  • Kukla ve Gölge Oyunu,
  • Çocuk Animasyonu,
  • El Sanatları
Ve gibisi daha biroldukça dersten 4 yarıyıllık eğitim müddetleri boyunca sorumlu olurlar. Tüm bu dersleri muvaffakiyet ile tamamlayanlar “Turizm Animasyon Önlisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar. Mezunlar “Animatör” unvanı alır.

2 yıllık önlisans diplomasını 4 yıllık lisans diplomasına tamamlamak isteyen mezunlar, Dikey Geçiş İmtihanı (DGS)’ndan elde edecekleri puan ile;

• Rekreasyon,
  • Tiyatro,
  • Oyunculuk,
  • Sahne Sanatları kısımlarına tamamlayabilirler.

ANİMATÖRLER NE İŞ YAPAR?

Temel hedefleri özel işletmelerde yahut konaklama merkezlerinde bulunan turist yahut müşterileri eğlendirmek, dinlendirmek ve onlara hoş anlar yaşatmaktır. Bu gaye ile çeşitli sahne şovları hazırlar ve gerçekleştirirler.

birtakım bazı bir dans gösterisi yapar, kimi bazı bir tiyatroyu canlandırır yahut müşterilerin beklentileri ve ilgileri doğrultusunda emsal toplumsal faaliyetlerde bulunurlar.

TURİZM ANİMASYON İŞ İMKANLARI

Animatörler, turizm bölümünde hizmet veren otel, butik otel üzere işletmelerde, cümbüş kesiminde yer alan yerlerde, kreş, anaokulu ve ilköğretim okullarında, ajanslarda, tertip şirketlerinde, tiyatrolarda çalışabilirler.