Taylor Swift için ‘Şarkılarını kendisi yazmıyor’ diyen Damon Albarn reaksiyon daha sonrası özür diledi

EliteDizqn

Active member
Getty Images

Taylor Swift, müzik kelamlarını kendisinin yazmadığını sav eden Gorillaz solisti Damon Albarn’a Twitter üzerinden reaksiyon gösterdi. Swift, “Bütün müziklerimi kendim yazıyorum” dedi. Alborn, Swift’in reaksiyonu daha sonrası özür diledi.

Los Angeles Times gazetesine konuşan Albarn, muhabirin Swift için “harika bir kelam yazarı” demesinin akabinde, “O kendi müziklerini yazmıyor” demişti.

Swift ise daha evvel Blur kümesinin da solisti olan Albarn’a Twitter üzerinden, “Bunu bakılırsane kadar senin büyük hayranındım” yazdı, bütün müzik kelamlarını kendisinin yazdığını belirtti.

Albarn röportajında, kelamlarını kardeşi Finneas’la bir arada yazan Billie Eilish’i Swift’e tercih ettiğini, onun nitekim ilgi cazip bir kelam müellifi olduğunu söylemişti.

Muhabir Swift’in de kelam müellifliğini ortaklaşa yaptığını söylemiş olduğinde ise Albarn, “O sayılmaz. Ben ‘ortaklaşa’ yazmanın ne olduğunu biliyorum. Yazmakla biriyle bir arada yazmak fazlaca farklı” demişti.

İki müzikçinin polemiği üzerine Twitter üzerinden yorumlar yapılmaya başlandı.

Daha evvel Swift ile birlikte çalışan üretimci Jack Antonoff, “Damon Albarn’la tanışmadım ve benim stüdyoma hiç gelmedi lakin anlaşılıyor ki o Taylor’un yazdığı müzikleri hepimizden daha yeterli biliyor” yorumunu yaptı.

Albarn sonrasındasında Twitter üzerinden Swift’e yazarak özür diledi:

“Kesinlikle sana katılıyorum. Kelam müellifliğiyle ilgili konuştum fakat sözlerim kesilmiş. Sonsuz ve kuralsız bir biçimde özür diliyorum. Kelam müellifliğini kötülemek yapmak isteyeceğim en son şey. Umarım beni anlarsın”.

Adele ise Rolling Stone mecmuasına yaptığı açıklamada, ” ‘İdolünle asla tanışma’ noktasına gelince, bitti. En üzücüsü olan şu: Ben büyük bir Blur hayranıydım. Fakat onunla çalıştığım için pişmanım” demişti.

Albarn ise sonrasındasında Adele için “Kendine güvenmiyor” tabirlerini kullanmadığını söylemişti.