Son dakika: Erdoğan’dan sporda tesisleşme vurgusu: Başarılarımız tesadüf değil

Dogecoin

Active member
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar özetle şu biçimde: Özellikle fiziki mahzurlara ve toplumsal önyargılara karşın göz kamaştırıcı başarılara imza atan bayan ve paralimpik atletlerimizi yürekten kutluyorum. Rabim ayağınıza taş değdirmesin diyorum.

Atletlerimiz hiç bir milletlerarası müsabakadan elleri boş dönmüyor. Bugün atletlerimiz hem hürmet duyulan tıpkı vakitte çekinilen çetin rakio olarak görülen bir pozisyona ulaşmıştır. Son 1 yılda katıldığımız karşılaşmaların sonuçlarıne bakmak bile Türk sporunun kat ettiği arayı görmek için kafidir. Ülkemizin orman yangınları sel felaketleri ile mücadel ettiği güç devirde Tokyo’dan gelen haberlerle teselli bulduk. Bu oyunlarda Türk Atletler toplam 28 madalya kazanarak milletimiz iftihar kaynağı oldular.

Türk atletleri centilmenlikleri ve çalışkanlıkları yanında üstün başarılarıyla da spor topluluğunda büyük takdir topluyor.

“BAŞARILARIMIZ TESADÜF DEĞİL”

olağan olarak başka başarılarımız üzere spordaki başarılarımız da rastlantısal değildir. Sabırla, alın teriyle dokunan şiddetli bir müddetç vardır. Sizlerin ve hocalarımızın emekleri yanı sıra devletimizin verdiği takviye ve teşviklerin de değerli katkısı bulunuyor.

Kaynakların verimli kullanması ve gereksinimlerin hakikat tespiti ve uyum başarıyı ortaya çıkaran temel bileşenlerdir. Son senelerda spora yaptığımız yatırımları görmekten gurur duyuyoruz. Kurumlarımız adeta bir seferberlik ruhu ile çalışıuyorlar. Türkiye sporda epeyce daha aydınlık bir gelecek vaad ediyor. Önümüzdeki senelerda madalya sayımızı katlayarak artıracağımıza inanıyorum. Tüm imkanlarımızla siz atletlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Nasıl şimdiye kadar muvaffakiyet kıssalarını birlikte yaşadıysak, Paris’te de başarılara imza atacağız.