SCA Müzik Vakfı Mükafatı Cihat Aşkın’a sunulacak

EsraBetül

Member
Türk keman okulunun memleketler arası temsilcisi Cihat Aşkın, vakıf kurucularından Cevza And Başman’ın anısına 1988 yılında oluşturulan ve her yıl ortamızdan ayrıldığı 6 Aralık’ta, ülkemizde oldukçasesli müziğin tanınmasında, benimsenmesinde ve gelişmesinde olağanüstü katkıda bulunan bir bestekar ve/veya yorumcu, eğitimci, sanat destekçisi ya da kuruma vakfın ve müzikseverlerin şükranlarını sunmak üzere takdim ettiği bu mükafatı, 6 Aralık Pazartesi akşamı 20.00’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Mavi Salon’da düzenlenecek klasik merasimle alacak. Merasim, Cihat Aşkın’ın da yer alacağı bir konserle devam edecek.

MÜKAFATIN MÜNASEBETİ

Birinci defa 1989 yılında Cevat Memduh Altar’a verilen bugüne kadar aralıksız takdim edilen “Vakıf Onur Mükafatı Altın Madalyası” Cihat Aşkın’a, “Türk ve üniversal müzik külçeşidini icralarında harmanlaması, Türk bestekarlarının yapıtlarının seslendirilmesinde öncü bir rol üstlenmesi, başarılı milletlerarası mesleği ve kurucusu olduğu orkestralar, akademi ve eğitim projeleri ile ülkemizin müzik kurumlaşmasına katkıları” göz önünde bulundurularak takdim edilecek.

Cihat Aşkın’ı şu anda Guadeloupe Adası’nda kemancı Sevil Ulucan ile “Umudun Kemanları” projesi çerçevesinde adalı müzisyenler ile bir arada verecekleri konser öncesinde kutladık.

Cihat Aşkın, hislerini şu biçimde tabir etti: “Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Altın Madalyası’na layık görülmekten dolayı onur duydum. Bilhassa öğrencisi olmakla gurur duyduğum Cevad Memduh Altar’ın bu mükafatı alan birinci kişi olması, ülkemizde bu mükafata layık görülen bestekarlar ve yorumcular içinde benim de kültür ve sanatı ile hizmet eden kişiselyetler içerisinde anılmam büyük bir gurur ve sorumluluk oluşturmaktadır. Bu sene arkası arkasına evvel İstanbul Müzik Şenliği Onur Mükafatı ve ardından gelen Sevda-Cenap And Vakfı Altın Madalyası, çalışmalarıma kuşkusuz büyük bir motivasyon vermektedir. Beni bu mükafata layık bakılırsan seçici heyet üyelerine ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’na içten teşekkürlerimi sunuyorum.”