Safranbolu’nun cadde ve sokakları bayanlara emanet

EliteDizqn

Active member
Safranbolu Belediyesi Paklık İşleri Müdürlüğü bünyesinde 2021 yılı Nisan ayında part time çalışmaya başlayan bayanlar etraftan gelen olumlu reaksiyonlar üzerine takım almaya hak kazandı. Osmanlı mimarisini yaşatan konak, han ve hamamları ile açık hava müzesi olan tarihi ilçede bakılırsavlendirilen bayan temizlikçiler cadde ve sokakları kendi konutları üzere temizleyip meskenlerine ekmek gdolayıyor. Türkiye’deki korunması gereken yaklaşık 50 bin kültür ve tabiat varlığının 1125’ini barındıran Safranbolu’nun cadde ve sokakları artık paklık konusunda uzman olan bayanlara emanet ediliyor.

Müberra Şerife Yurdakul, geçtiğimiz yıl Nisan ayında part time olarak işe başladıklarını belirterek, “6 ay daha sonra bizi takıma aldılar. Burada Belediye Liderimiz Elif Hanıma da teşekkürlerimi sunarım. Eski Çarşı’da başladık, buradan devam ediyorum. Tarihi bir doku, bu doku bize emanet. Bu yaptığım işten katiyen gurur duyuyorum. Öteki insanlarında bu tarihi dokuya karşı daha epey hassas olmalarını tavsiye ederim. Milyonlarca turist geliyor. Her geldiklerinde hummalı bir çalışma içerisinde oluyoruz. Turistlere makus bir izlenim bırakmamak için daha hayli çalışıyoruz” dedi.

“SOKAKLARA BAYAN ELİ DEĞDİ”

Vatandaşların ve esnafların kendilerine olan yansıların olumlu olduğundan bahseden Yurdakul, “Onların da vesilesi var bizim takıma alınmamızda. Onlar olumlu reaksiyon gösterdiler, takıma alınmamız konusunda. Eski Çarşıdaki izlenimleri epey hoş diye” tabirlerini kullandı.

Bayanların elinin değmediği alanın kalmadığını aktaran Yurdakul, “Biz bunu burada göstermiş olduk. Sokaklara da bir bayan eli değdi” diye konuştu.

İşe severek başvurduğunu söz eden evli ve 2 çocuk annesi Hatice Kürz, “Çok gururlandığım bir iş. Daha evvel çalışmadım fakat bu iş beni hiç zorlamadı. Ufak tefek zorlukları var fakat her işin üstesinden gelebilecek kadınlarız. Bayanların da bu tarafta kendileri ile gurur duymalarını istiyorum. Her işin zorluğunu atlatabileceklerini düşünüyorum” biçiminde konuştu.

Kürz, vatandaşlardan etraf konusunda hassas ve dikkatli olmalarını istediklerini belirtti.

Bayan elinin sokağa değmesiyle birlikte etraftan hoş reaksiyonlar aldıklarını lisana getiren 32 yaşındaki Dilek Eren Atıcı, iş yardımıyla aile bütçesine katkı sağladıklarını söylemiş oldu.