PowerTürk Müzik Mükafatları Sahiplerini Buldu

EliteDizqn

Active member
Bu sene birinci sefer NFT olarak da verilen PowerTürk Müzik Mükafatları

Mükemmel Bir Gösteriyle Sahiplerini Buldu

İşte Yılın En ‘kuvvetli’ İsimleri

Müzik dünyasının merakla beklediği yılın en kuvvetli isim ve projelerinin belirlendiği PowerTürk Müzik Mükafatları gerçekleştirildi. Özel bir yayınla izlenen merasimde müzikleriyle yıla damgasını vuran isimler ödüllendirildi.

Yılın en dikkat çeken projeleri ve isimlerinin yarıştığı PowerTürk Müzik Mükafatları, unutulmaz bir gösteriyle sahiplerini buldu. Müzik severlerin oylarıyla belirlenen Türkiye’nin en kuvvetli isimlerine toplam 10 kategoride ödül ve bir de Hayat Uzunluğu Muvaffakiyet Mükafatı verildi. Bu sene yenilikçi ve teknolojik bir yaklaşımla PowerTürk Müzik Mükafatları sanatkarlara NFT olarak da verildi. Türkiye’de birinci kere sanatkarlara NFT olarak takdim edilen ödül, muvaffakiyetlerini ölümsüzleştirdi.

Türk Pop Müziği’nin ünlü isimlerinin konuşmalarıyla duygusal ve renkli anlar yaşanan PowerTürk Müzik Ödülleri’ne Nükhet Duru, Hadise, Can Bonomo ve Demet Evgar, Buyruk Can İğrek, Madrigal, Deeperise ismiyle bilinen DJ Mesut Yılmaz, Jabbar, Batuhan Kordel, Cemal Can Canseven katıldı. Ödül merasiminde, En kuvvetli Erkek Müzikçi ve Martılar ile En kuvvetli Müzik mükafatlarını alan Edis ise albüm çalışmalarından ötürü Amerika’da olması sebebiyle geceye fazlaca özel bir görüntüyle katıldı.

PowerTürk Müzik Mükafatları, program yayını ile de birincilere imza attı. Ödül merasimi PowerTürk TV, Power TV, PowerApp yayınlarına ek olarak, PowerApp YouTube hesabında, Türkiye’de 360 derece yayınlanan birinci ödül merasimi oldu.

Nükhet Duru’ya 50. yılında manalı ödül

“Hayat Uzunluğu Başarı” ödülünün sahibi olan Pop Müziğin efsane ismi Nükhet Duru, “yaşamım boyunca emek vermeye çalıştım. Ne ünlü olmaya ne hayli tanınan olmaya ne de fazlaca hit müziklerin peşinden koşmaya istekli değildim. Kalıcı, nitelikli ve gibisi epey fazla olmayan müzikler yapmaya çalıştım. Bu sene 50. yılımı dolduruyorum. Bunun fark edilmesi, bir daha motive olmak, yeni çalışmalar üretmek, genç arkadaşlarla yesyeni soundlar aramak beni hayli memnun ediyor. Yeniliğin gerisinde kalmamak gerek. Dünyada değişen çağa her vakit ayak uydurmalıyız. Bunun için de hayli uğraş veriyorum. Üstelik bu mükafatın benim için en büyük farkı NFT olarak da almış oluyorum” kelamlarıyla izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Hadise: Hem kendime hem sevenlerime teşekkürler

“En kuvvetli Bayan Şarkıcı” ödülünün sahibi olan Hadise, “PowerTürk benim için müzik, klip, emek, radyo, televizyon, geçmişimiz ve geleceğimiz demek Âlâ ki sizlerle kliplerimizi, ödüllerimizi, müziklerimizi, öykülerimizi paylaşabiliyoruz. Her ödül epeyce bedelli lakin “En kuvvetli Kadın” mükafatı bir tık daha hoş diyebilirim. O yüzden epeyce teşekkür ediyorum. Bizi seven, sayan, dinleyen herkese, takımıma ve kendime teşekkür etmek istiyorum açıkçası. Zira birtakım günler kendimi berbat hissetsem de o gücü kendimde ben buluyorum. Ayağa kendim kalkıyorum. Düşsem de ağlasam da tekrar kendimi güçlendiren birinci kişi benim, natürel ki daha sonra sizler. O yüzden kendime de teşekkür ediyorum” kelamlarıyla memnunluğunu paylaştı.

Edis’e Los Angeles’ta Ödül Motivasyonu

Yeni albüm çalışmaları niçiniyle merasime katılamayan Edis iki kuvvetli mükafatın sahibi oldu. Hem “En kuvvetli Erkek Şarkıcı” seçilen birebir vakitte Martılar müziği “En kuvvetli Şarkı” mükafatını alan ünlü yıldız, Los Angeles’tan selam gönderdiği görüntülerle PowerTürk’teydi. Edis, “PowerTürk ailesi bu sene beni nitekim çok memnun etti. Sevenlerimi hayli özledim orada olmayı fazlaca isterdim. Bu ödül buradaki yoğunluğumda beni hayli motive etti. En kısa müddette kavuşacağız” dedi. Edis, ‘En kuvvetli Şarkı’ mükafatını Martılar’ın kelam ve müziğini yapan Emrah Karakuyu ile düzenlemesini gerçekleştiren Ozan Çolakoğlu ismine aldığını söylemiş oldu.

Birinci albüme gelen ödül Madrigal’i sevindirdi

Merasimde iki mükafatın sahibi olan bir isim daha vardı. Madrigal, “En kuvvetli Grup” ve birinci albümleri Neogazino ile “En kuvvetli Albüm” ödülleriyle birlikte sahnedeydi. Müzik dünyasının sevilen kümesi yaptıkları konuşmada, “Bu mükafatı almamızda emeği olan tüm dinleyicilerimize, oy veren herkese epey teşekkür ederiz. Neogazino bizim birinci albümümüz. Müzikal mesleğimizde epeyce büyük bir kıymeti var. Bu albümün imal basamağında emeği geçen Erekli Tunç Stüdyoları ve Mert Kasap’a epey teşekkür ediyoruz. NFT yeniliğine yenilikçi bir yaklaşımla mükafatı de bu biçimde vermek epey vizyonlu ve hoş bir hareket. Bunun için fazlaca teşekkür ediyoruz” dedi.

“En kuvvetli Klip” ödülünün sahibi olan Buyruk Can İğrek, “Kor” müziğinin direktörü Mehmet Ali Ergin’e teşekkür ettiği konuşmasında, “Ödüller değerli. Bizi memnun ediyor. Zira bizim ömrümüz stüdyolarda, sahnelerde geçiyor ve somut bir biçimde ödüllendirilmek fazlaca hoş. Bizi motive ediyor. Hem aday gösterildiğimiz için tıpkı vakitte seçildiğimiz için farklı bir memnun olduk. Artık bütün yol arkadaşlarımla birlikte üretmeye, stüdyoda çalışmaya, sahne yapmaya devam edeceğiz. Umarım daha hoş işler yapar, seneye de buralarda oluruz” diye konuştu.

“Rüyamda Buluttum” müziğiyle başarılı bir çalışma gerçekleştiren Can Bonomo ve Demet Evgar PowerTürk dinleyicileri tarafınca “En kuvvetli birliktelik”le ödüllendirildi. Demet Evgar “Müzik dünyasına bu biçimde bir giriş yaptığım için fazlaca memnunum. Şarkıyı sahiplenen dinleyiciye, PowerTürk ailesine teşekkür ediyorum. Ve sana sahiden hayli teşekkür ediyorum Can, beni bu kıssanın bir modülü yaptığın için” derken Can Bonomo da “Sevgili Demet seninle daha hoş oldu bu müzik. Bir de müziğin düzenlemesini yapan Can Saban’a teşekkür ediyoruz. Ayrıyeten mükafatın NFT olarak da verilmesi fazlaca avangart ve yenilikçi. Seneye görüşmek üzere” dedi.

Merasimde Deeperise & Jabbar “En kuvvetli DJ birlikteliği” ödülünün sahibi oldu. DJ Deeperise ve Jabbar; “PowerTürk Müzik ödüllerinde bizi dinleyen ve destekleyen herkese yürek dolusu teşekkürler. Bu mükafatın bizim için farklı bir yeri var. Zira dijital ortamda Türkiye’de birinci sefer verilen bir ödül. NFT olarak da verilmesi bizim için farklı bir tecrübe oldu. Bu mükafatı farklı kılan öteki bir öge da dijital olarak bize verilmesi” dedi.

Cemal Can Canseven, “En kuvvetli Yükselen Şarkıcı” mükafatı için tüm sevenlerine teşekkür ederek, “Kahraman” benim birinci bebeğim. Her şeyiyle en ince detayına kadar kendim ilgilendim. Artık yeni müziğim için çalışıyorum dedi. “Dijitalin Genç Yeteneği” ödülünün sahibi olan Batuhan Kordel, müzik dünyasına girişinin pandemiyle eş vakitli olduğunu söylemiş oldu ve ailesine ve sevdiklerine teşekkür etti.

Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği PowerTürk Müzik Mükafatları; PowerApp’ten verilen oylarla belirlendi.

PowerTürk Müzik Mükafatları, kaçıranlar ve bir daha izlemek isteyenler için yenidenlarıyla 28 Şubat Pazartesi saat 21:00, 3 Mart Perşembe saat 18:00 ve 5 Mart Cumartesi saat 17:00’de PowerTürk TV’de olacak.

PowerTürk Müzik Mükafatları Kazananlar

EN GÜÇLÜ BAYAN MÜZİKÇİ

Hadise

EN GÜÇLÜ ERKEK MÜZİKÇİ

Edis

EN GÜÇLÜ ALBÜM

Madrigal-Neogazino

EN GÜÇLÜ KLİP

Buyruk Can İğrek-Kor

EN GÜÇLÜ KÜME

Madrigal

EN GÜÇLÜ MÜZİK