Oyuncu Pınar Öğün’den ‘#HelpTurkey soruşturması’ reaksiyonu

EliteDizqn

Active member
Türkiye, 28 Temmuz’dan bu yana peş peşe çıkan orman yangınlarıyla sivil toplum örgütleri ve halkın yardımlarıyla gayret etmeye çalışırken; hükümetin yetersiz kalması kararı, yangınlarla uğraş edebilmek için toplumsal medyada bir kampanya başlatılmıştı.

Instagram ve Twitter üzerinden “GLOBAL CALL” başlığı ve #HelpTurkey etiketi ile paylaşılan görsellere Birleşmiş Milletler’in resmi hesapları etiketlenerek yardım daveti yapılmıştı. Kampanyaya biroldukça sanatçı ve ünlü isim takviye vermiş, kelam konusu etiket altında 3 milyona yakın tweet atılmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Son olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, orman yangınları ile ilgili bir kısım haber ve toplumsal medya sitesi üzerinden yapılan “Help Turkey” paylaşımlarıyla ilgili re’sen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada kimi vilayetlerde orman yangınlarının çıktığı 28 Temmuz 2021 tarihinden bu yana bir kısım haber ve toplumsal medya sitesi üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili teknik inceleme ve araştırma yaptırıldığı açıklandı. Bu inceleme ve araştırma sonucunda birtakım kişi ve kümelerin gerçek yahut bot hesaplar üzerinden organize bir biçimde halk içinde kaygı, dehşet ve panik yaratmaya, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılamaya çalıştıklarının saptandığı argüman edilerek, “Söz konusu hesaplar ile yangın olayına ait bilgi kirliliğine yol açan gerçek dışı içeriklerin deverana sokulduğu, hususa hassasiyeti olan toplumsal medya kullanıcılarının tahrik edilmesiyle kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir” denildi.

PINAR ÖĞÜN: VİCDANINIZ YOK MU?

Seyahat direnişine verdiği dayanakla bilinen ve Seyahat Parkı davasında yargılanan oyuncu Pınar Öğün, soruşturma sonucuna reaksiyon gösterdi. “Vicdanınız yok mu?” diye soran Öğün, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu tabirleri kullandı:

“Yarın #gezipark davası var. 2985 yıl ile yargılanıyorum. Zira ağaçlar için ağladım. Parka fidanlar gelirken, gaz yutarken bu demokrasi palavra dedim inanmıyorum adalet olduğuna dedim. Haksızlık var dedim.Şimdi #HelpTurkey diyorum. YANGIN DURMUYOR. Vicdanınız yok mu? Kalbiniz yok mu?”