Milyonerden gelen teklif, vasiyet bozdurdu

EliteDizqn

Active member
Konyaaltı ilçesi Aşağıkaraman Mahallesi’nde oto yıkamacılık yapan 2 çocuk babası Abdullah Şimşek, 3 yıl evvel modül ve boyası değişmeyen iki yepyeni Doğan SLX marka arabası satın aldı.

Biri yeşil, başkası bordo renkte olan arabalarını aldığı günden bu yana kullanmayan Şimşek, özel yaptırdığı garajında araçlarına gözü üzere bakmaya başladı. Ayakkabılarını çıkarmadan binmediği araçlarının tozunu alan Şimşek, aracını muayeneye de kaza yahut çizik oluşur fikriyle binmeden çekiciyle gönderiyor.

ÇOCUKLARINA ‘SATILMASIN’ DİYE VASİYET ETMİŞTİ

Şimşek, daha evvel araçların satılmaması ya da binilmemesi için iki çocuğuna vasiyette bulunduğunu belirtip, “Kesinlikle onların da satmasını ve binmesini istemiyorum. Şayet o denli bir şey yaparlarsa, öldüğümde mezarıma dahi gelmesinler. Bana paha vermediklerini sayarım” kelamlarını sarf etmişti.

3 AY BOYUNCA ‘SATMAM-ALIRIM’ ÇEKİŞMESİ

Son olarak, değişik otomobil sevdasını haberlerden takip eden baht oyunu talihlisi Murat Tokmak, araçları görmek için Abdullah Şimşek’i ziyaret etti. Tokmak, arabaları görünce fazlaca beğendi ve Şimşek’e bordo olan aracı almak istediğini söylemiş oldu. İkili içinde 3 ay boyunca ‘satmam-alırım’ çekişmesi kararı, Şimşek aracına olağan bedelinin üstünde 130 bin lira kıymet biçti. Tokmak ise fiyatı çabucak kabul edip, aracı çekiciye yükleyip noterin yolunu tuttu.

“BRANDA AÇILINCA OTOMOBİLLERE RESMEN AŞIK OLDUM”

Aracını işyerinin garajında koruma eden Murat Tokmak, Şimşek ile ortalarında geçen o diyalogları, “Brandayı dayı açınca resmen aşık oldum otomobillere. ‘Bunun bir adedini bana ver’ dedim, ‘satmam’ diye fazlaca defa söylemiş oldu. 2-3 ay bu türlü uğraş etti ancak en sonunda kıramadı. Baya yüksek bir para istedi. Ben yeğeninsem bu parayı veriyorum, arabayı çekiciye yüklüyorum dedim. Parayı masasının üstüne, arabayı da çekiciye koyduk geçtik. Bize maliyeti 130 bin lira oldu” kelamlarıyla anlattı.

“TURKUAZI DA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Satın aldığı arabası satmayı düşünmediğini tabir eden Tokmak, “Ben de bunun pahası yok. Satmayı düşünmüyorum açıkçası. Bu otomobille ilgili hayli hoş projelerim var. Yanlışsız, boyasız, dayıdan bize hatıra. Kırmadı bizi, fazlaca teşekkür ediyorum. Turkuazı da almayı düşünüyorum” dedi.

“ALAMAZ DİYE O FİYATI VERDİM, SÖZÜMDEN DE DÖNEMEDİM”

Abdullah Şimşek ise ‘hiç bir vakit satmayacağım’ dediği arabalarından birini verdiği kelamı çiğnememek ismine satmak zorunda kaldığını belirterek, “En son çay içmeye gittim. Baş başa kaldık. Bordo arabayı istediğini söylemiş oldu. Alamaz diye bu fiyatı söylemiş oldum lakin ‘tamam otomobil benim’ deyince, sözümden dönemedim” diye konuştu.