‘Maske’nin altından Derya Baykal çıktı: ‘Ağaç olmaktan gurur duydum…’

EliteDizqn

Active member
RTÜK’ün hakkında inceleme başlatacağını duyurmasıyla gündeme oturan “Maske Kimsin Sen?” müsabakasının 3. kısmında, ‘ağaç’ maskesinin altındaki isim belirli oldu.

Toplumsal medyanın en hayli konuşulanlar listesi TT’de uzun mühlet kalan programda, maskenin altından ünlü tiyatro sanatkarı Derya Baykal çıktı.

Müsabakanın sonunda maskesini çıkaran ve yüzünü gösteren Baykal, “Ağaç olmaktan gurur duydum. Ağacı sevin. Ağaca sarılın” sözleriyle izleyenlere ileti verdi.

Maskenin altındaki ünlü Derya Baykal!
😍
🙊
🎭
💃🏼
#MaskeKimsinSen pic.twitter.com/FxpHZp5nDp

— MEDYAPIM (@medyapimresmi) January 8, 2022

Sunuculuğunu Deniz Tansel Öngel’in yaptığı “Maske: Kimsin Sen?’’ yarış programında; heyetteki Eda Ece, Alican Yücesoy, Melis Sezen ve Doğu Demirkol ‘dedektif olarak maskelerin gerisindekileri iddia etmeye çalışıyor.

NE OLMUŞTU?

Ünlü isimlerin, maske ve kostüm kullanmak suretiyle kimliklerini gizleyerek müzik söylemiş olduği ve heyet üyelerinin de yarışmacıların kim olduklarını bulmaya çalıştığı ‘Maske Kimsin Sen’ müsabakası toplumsal medyada tenkitlerin gayesi olmuştu.

Müsabakada maskelerin epeyce korkutucu olduğu ve pagan figürleri içerdiği öne sürülürken, programda satanizm propagandası yapıldığı argüman edilmişti. Toplumsal medyada birfazlaca troll hesap tarafınca, kelam konusu müsabakanın yayından kaldırılması istenmişti. Yarış yandaş medya tarafınca da gaye alınmıştı.

RTÜK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Son olarak Radyo ve Televizyon Üst Şurası’nın (RTÜK), FOX TV’de yayınlanan ‘Maske Kimsin Sen?’ isimli program hakkında inceleme başlatacağı duyurulmuştu. RTÜK Lider Yardımcısı İbrahim Uslu, bir toplumsal medya kullanıcısına verdiği karşılıkta, program hakkında inceleme başlatılacağını söylemişti.

Programda ünlü isimler, maske ve kostüm kullanmak suretiyle kimliklerini gizleyerek müzik söylüyor. Heyet üyeleri ile seyirciler ise performanslarını kıymetlendirerek kim olduklarını iddia etmeye çalışıyor.

Yarışın yayınlandığı ülkeler içinde, Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Azerbaycan, Bulgaristan, Kamboçya, Brazilya, Şili, Çin, Danımarka, Kolombiya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Endonezya, İsrail, Japonya, Malezya, Litvanya, Meksika, Panama, Filipinler, Romanya, Portekiz, Peru, Rusya, İsveç, İsviçre, Tayland, Birleşik Krallık, Ukrayna, ABD ve Vietnam yer alıyor.