La Casa De Papel’in Lizbon’u Itziar Ituno Martinez: “Annem ‘Fatmagülün Cürmü Ne?’ dizisine bayılıyor”

EliteDizqn

Active member
Tüm dünyada büyük yankı uyandıran La Casa De Papel dizisinin Raquel’i, yani Lizbon’u Itziar Ituno Martinez İstanbul’a geldi. Metin Yeğin’in direktörlüğünü üstlendiği Grev sinemasında başrol oynayan İspanyol oyuncu sinemanın galası için Türkiye’de bulunuyor.

Sinemada Martinez, İspanya İç Savaşı’nda çaba eden bir bayana hayat veriyor.

NTV’ye konuşan Martinez, “Bizi sinemanın direktörü Metin Yeğin’le bir arkadaşım tanıştırdı. Okur okumaz senaryoyu epeyce sevdim. Sinemanın senaryosunda İspanya ile Türkiye’yi birbirine bağlayan iki kıssa vardı” dedi.

“Herbiçimde benim yüz hatlarımın sertliğinden, sesimin derinliğinden bana daima mücadeleci bayan rolleri geliyor” diyen Martinez, “Raquel de bu biçimdeydi. onların sesi olmaktan epey memnunum. kuvvetli bayanların ömrün her alanında olmasını istiyorum” diye konuştu.

La Casa De Papel dizisinden daha sonra tüm hayatının değiştiğini itiraf eden ünlü oyuncu, “elbet bir oyuncunun yer aldığı proje başarılı olunca, önünde biroldukca kapılar açılıyor. Dizidilk evvel rol seçme, ‘Hayır’ deme lüksüm yoktu. Diziden daha sonra bu lüksüm var artık. İstemediğim rollere ‘Hayır’ diyebiliyorum. Sevdiğim projelerde yer alıyorum sadece” dedi.

“ANNEM TÜRK DİZİLERİNİ MECZUP ÜZERE İZLİYOR”

İstanbul’a daha evvel de geldiğini söyleyen Martinez, annesinin Türk dizilerine hayran olduğunu da lisana getirdi:

“Annem birfazlaca Türk dizisini mecnun üzere takip ediyor. Ben de ortada o izlerken görüyorum. örneğin ‘Fatmagülün Hatası Ne?’ dizisine bayılıyor. Onun bütün kısımlarını heyecanla izliyor.”

Grev sineması 29 Ekim’de vizyona girecek olan ünlü oyuncu kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Türkiye’ye daha evvel tatil için gelmiştim. Topkapı Sarayı ve Ayasofya ile bir arada tarihi yerlerini gezmiştim. İstanbul Boğazı’na da bayılıyorum. İstanbul bana bilhassa sinema yapmak için epeyce büyüleyici bir kent üzere geliyor.”