Her gün 200 kediyi elleriyle besliyor: ‘Ömrümü adadım emekli maaşım buraya gidiyor diyebilirim’

EliteDizqn

Active member
Balçova ilçesi Korutürk Mahallesi’nde yaşayan emekli bankacı Asuman Emine Gürgün’ün kedi sevgisi gençlik senelerında annesinin sokakta bulduğu kediyi sahiplenmesiyle başladı.

Kendisi de senelerca konutunda kedi bakan Gürgün, 10 yıl evvel emekli olunca sokak hayvanlarına yardım eli uzatmaya başladı.

Her sabah sokak hayvanları için konutundan çıkan Gürgün, evvel apartmanın etrafındaki, akabinde sokağındaki daha sonra da mahalledeki kedilere kendi imkanıyla satın aldığı mamaları dağıtıyor.

10 YILDIR NİZAMLI OLARAK BESLİYOR

Yaklaşık 200 sokak kedisini eliyle besleyen Gürgün, 10 yıldır tertipli olarak her gün kedilerin beslenmesiyle ilgilendiğini söylemiş oldu.

Bu işe yarım kilo mama ile işe başladığını anlatan Gürgün, “Şu an getirdiğimizin hesabını yapmıyoruz. Tabiattaki dostları epey seviyoruz. Evdekiler şanslı, sokaktakiler bu kadar şanslı değil” dedi.

‘EMEKLİ MAAŞIM BURAYA GİDİYOR’

Kedileri eliyle besleyen Gürgün, şu biçimde konuştu:

“Çoğu insan bu mamaları birileri veriyor biz de dağıtıyormuşuz üzere algılıyor fakat katiyen o denli bir şey yok. Emekli maaşımla alıyorum. Başladığımdan beri daima tıpkı yerden mama alıyorum. Sokak hayvanlarını epey seviyorum, ömrümü onlara adadım. Emekli maaşım buraya gidiyor diyebilirim. Birikimim var oradan yönetim ediyorum bir biçimde. Belediye de buraya mama bıraksa yükümüz azalır. Evvelden elimle taşıyordum mamaları lakin hekim rahatsızlığımdan dolayı buna müsaade vermedi. Artık 200 kediyi beslemeye pazar otomobiliyle çıkıyorum. Onlara mama bıraktığımda kendimi daha uygun hissediyorum.”

Gürgün’ün arkadaşı Demet Kontaş da Asuman Emine Gürgün’ün her gün kedileri eliyle beslediğini aktardı.

Gürgün’ün hayvanlara düşkünlüğüne hayran olduğunu lisana getiren Kontaş, “İçinde inanılmaz bir tabiat ve hayvan sevgisi var. Sabah konutundan hayli erken çıkar, yolda karşılaşırız ve o bize kedileri köpekleri anlatır. Hepsini tanır ve ismiyle hitap eder” diye konuştu.