“DİLBERAY” sineması Müzik Yöneticisi İskender Paydaş Dilber Ay’ı Anlattı

melegimsin

Member
Şubat ayında vizyona girecek “Dilberay” sinemasının Müzik Yöneticisi İskender Paydaş, Dilber Ay hakkında birinci kere konuştu. “Gerçekten hayli fazlaca güzel bir ses sanatkarı. Türkiye’de müzik yapan bütün müzikçilerin pop, rock, türkü, arabesk fark etmez, hangi tıpta olursa olsun Dilber Ay’ı incelemeleri gerekiyor” dedi.

Sinemaların izlenmesinde konusu, oyuncuları ve hatta direktör kadar değerli olan müzikleri, seyircileri tesiri altına alarak değişik bir dünyaya sürüklüyor. “DİLBERAY” sinemasında Müzik Yöneticisi olarak imzası bulunan aranjör, bestekar, kelam muharriri ve prodüktör İskender Paydaş, 2019 yılında kaybettiğimiz usta sanatçı ve sinemanın müzikleri hakkında birinci defa konuştu.

“Bir yandan hayli büyük dram, bir yandan da gücün ve azmin başarısı

Dilber Ay isminin filmdilk evvel ve sinemadan daha sonra kendisine farklı manalar söz ettiğini söyleyen İskender Paydaş; “Filmdilk evvel hoş sesli, düzgün türkü söyleyen bir ses sanatkarını söz ediyordu ancak sinemanın müziklerini yapmak için Ketche’yle birlikte çalıştığımda, Dilber Ay’ı tanıdım. Türkiye’deki bayanların dramının ortak noktasının Dilber Ay’ın kendisi olduğunu anladım. Tüm o zorluklara karşın nasıl da kuvvetli durabildiğini, başarılı biçimde hayata tutunduğunu gördüm. Bir yandan fazlaca büyük dram, bir yandan da gücün ve azmin başarısı olarak takdir edilesi bir yaşantı olarak bakıyorum. Dilber Ay ismi artık benim için müzikten daha öte bir şeyi tabir ediyor” dedi

Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) yönettiği, Büşra Pekin’in başrolde olduğu “Dilberay” sinemasının müziklerini yaparken yüklü olarak batılı klasik müzik üzerinden ilerlediğini ve ortaya bir kontrast çıkarttığını belirten İskender Paydaş, “Kırsaldan gelme, fazlaca sefalet çeken bir aile, bir hayat… Ortada daima bozkır, gecekondu, umutsuz beşerler, şiddet var. Ketche’yle konuşmalarımız daha sonrasında, bunun birebir aynısının müziğini yapmamaya karar verdik. Bu öyküyü biz kentli beşerler olarak seyretmeliyiz diye düşündük. Ben de büsbütün batılı bir müzik yaptım ve ortaya bir kontrast çıkarttım. bu biçimde Dilber Ay’ın dramını öteki türlü, daha eleştirel bir biçimde, daha da içselleştirerek seyredebilme talihi ortaya çıktı. Bence enteresan bir yaklaşım oldu. Seyircinin de seveceğini düşünüyorum” dedi.

Dilber Ay’ın sesinin gücünü vurgulayan İskender Paydaş; “Kadın olsun erkek olsun; pop, rock, türkü, arabesk cinsinde fark etmez, Türkiye’deki bütün müzikçilerin Dilber Ay’ı incelemeleri gerekiyor. Nitekim çok epeyce düzgün bir ses sanatçısı” dedi.

Senaryosu Nalan Merter Savaş ve Kamuran Süner’in yazdığı, Aytaç Medya, Fikri Mükemmel Yapım ve Metronom Sinema İmal ortak yapımcılığıyla çekilen, Büşra Pekin’le birlikte Ayberk Pekcan, Nursel Köse, Zeliha Kendirci, Deniz Hamzaoğlu ve Selen Uçar üzere birbirinden pahalı oyuncuların rol aldığı “DİLBERAY” sineması, 4 Şubat’ta, CJ Entertainment aracılığıyla vizyona girecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı