Dikkat eksikliğini satrançla yenen Gaziantepli genç, 47 madalya kazandı

Adanali

New member
Dikkat eksikliğini satrançla yenen Gaziantepli genç, 47 madalya kazandı Konut bayanı Fatma Polat, epilepsi hastalığı niçiniyle yaşadığı unutkanlığı yenmek için hekimlerin teklifiyle satranca başladı. Polat, satrancı dikkat eksikliği ve odaklanma sorunu yaşayan oğlu Mehmet’e de öğretti.

OĞLU 8 YILDA 47 MADALYA KAZANDI

Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezine giden anne ve oğlu, bu sporda vakit içinde ilerleme kaydetti. Mehmet, satrançla bir arada bir yandan dikkat eksikliğini yenerken öteki yandan muvaffakiyetini 8 yılda katıldığı Türkiye ve Gaziantep’teki şampiyonalarda elde ettiği 5 birincilik, 47 madalya ve 10 kupa ile taçlandırdı.

HASTALIĞI GERİLEDİ, NÖBETLERİ AZALDI

Anne Fatma Polat, satranç oynamadan evvel epey fazla unutkanlığının olduğunu ve epilepsi hastalığından dolayı sık sık nöbet geçirdiğini söylemiş oldu.

Tabiplerin tavsiyesi ve yaptığı araştırmalar kararı konutta satranç öğrenmeye başladığını anlatan Polat, “Satranç oynamaya başladıktan daha sonra unutkanlığım azaldı. Yemeği ocağa koyduğumda unutuyordum. Şimdilerde bakıyorum, yemeğin ocakta olduğunu unutmuyorum. Satranç ile uğraştıktan daha sonra beynin daha yeterli çalıştığını, unutkanlığımın giderek azaldığını fark ettim.” dedi.

Dikkat eksikliği sorunu olan oğluna da satrancı öğrettiğini söz eden Polat, “Satranç, bana da oğluma da fazlaca güzel geldi. Şu an çocuğumun en ufak bir şey bile gözünden kaçmıyor. Satranç oynarken birkaç atak daha sonrasını düşünebiliyor. Keskin bir bakışı var. Satrancın derslerine de olumlu yansıması da oldu. Matematiği fazlaca seviyor. Okulda denemelerde derece yapıyor.” diye konuştu.

GAYESİ AVRUPA ŞAMPİYONASI

Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi birinci sınıf öğrencisi Mehmet Polat ise yaklaşık 8 yıldır satranç oynadığını söylemiş oldu.

Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezine kayıt olduğunu, satranç oynayınca huzur bulduğunu söz eden Polat, şu biçimde konuştu:

“Bende satranç oynamak hobi tesiri oluşturdu. Küçüklüğümden beri hiperaktif bir tanesiydim. Yerimde duramazdım. Dikkat bozukluğum vardı. Satranç ile tanıştıktan daha sonra dikkat bozukluğunu yendim. Fen lisesini kazanmamda satrancın katkısını gördüm. Satranç ayrıyeten matematik ve strateji geliştiriyor. Bundan dolayı tesiri büyük. Gayem Avrupa’da turnuvaya gitmek. “

“MEHMET, DAİMA BAŞARILARA KOŞUYOR”

Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezi sorumlusu Veysel Çankaya ise 12 yıldır satranç merkezinde eğitmenlik yaptığını, Mehmet’in 7 yaşında annesi ile bir arada merkeze geldiğini ve annesinin oğlunda dikkat eksikliğinin olduğunu dediğini belirtti.

Anne ve oğluna yardımcı olmaya çalıştıklarını, Mehmet’in yavaş yavaş satrancı öğrendikten daha sonra tertiplerde muvaffakiyetler elde ettiğini söz eden Çankaya, “Kendi yaş kümelerinde Gaziantep vilayet birinciliği elde etti. ondan sonrasında Türkiye Şampiyonası’na katıldı. Mehmet Polat’ın şu anda kupa ve madalyalarını saymakla bitiremeyiz. Daima başarılara koşuyor. İnşallah maksadımız milletlerarası müsabakalara katılmak.” diye konuştu.