Buray’dan görme engelli hayranına duygulandıran sürpriz

EliteDizqn

Active member
İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Damlacık Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Ameliya Selma Oğuz; piyano çalıyor, şiirlerine beste yapıyor ve kıssa yazıyor. Derslerinde de çok başarılı olan Ameliya, yaptığı haberde en sevdiği müzikçinin Buray olduğunu ve ünlü sanatçı ile bir arada müzik söylemek istediğini tabir etmişti. Haberi görünce okul idaresi ve Ameliya’nın ailesine ulaşan Buray, soluğu İzmir’de aldı.

BİRLİKTE KONSER VERDİLER

Hayran olduğu sanatkarın okuluna geleceğini bilmeyen Ameliya, hiç bakılırsamediği Buray’ı müzik söylemesinden tanıdı. Büyük bir şaşkınlık yaşayan görme engelli piyanist, Buray’a kendi bestelerini çaldı ve onunla bir arada müzikler söylemiş oldu. Buray’la müzik üzerine sohbet eden Ameliya, sonrasındasında sevilen sanatçı ile birlikte okulda küçük konser de verdi.

“ÇOK HEYECANLANDIM, BU TÜRLÜ BİR ŞEY BEKLEMİYORDUM”

Buray’ın Kış Bahçeleri isimli müziğini söylemesiyle karşısındaki kişinin hayranlık duyduğu sanatçı olduğunu anlayan Ameliya, “Çok heyecanlandım, memnun oldum. bu biçimde bir şey beklemiyordum. Dün birtakım arkadaşlarım Buray’ın geleceğini söylemiş oldu ancak ben inanmadım. Babama sordum, babam da gelmeyeceğini söyleyince ‘aslına bakarsanız Buray İstanbul’dan buraya niçin gelsin ki?’ diye düşündüm. Şu anda büyük bir heyecan yaşıyorum. Kış Bahçeleri müziği, Buray’ın en sevdiğim müziği. Müziğini söyleyince gelenin Buray olduğunu anladım. Onun besteleri epeyce derin. Çok içten yazıyor. Hayranıyım, besteleri bana ilham oluyor” dedi.

“BURAY DÜŞLERİME GİRMİŞTİ”

Buray’la tanışmayı uzun müddettir istediğini belirten Ameliya, “Çok uzun vakittir hayalini kurduğum şeyin gerçek bulunmasına şok oldum. Buray benim düşlerime girmişti. Düşümde annem, babam ve Buray, kapıyı çalıyordu. Annem ‘Buray’la müzik söyleyeceksiniz, hazırlan’ diyordu. Uyanınca bunun bir düş olduğunu anlayıp üzüldüm. Bugün ise hakikaten Buray’la müzik söylemiş oldum. Şayet bir hayaliniz var ise ne olursa olsun peşinden gitmelisiniz. Ben geçen seniçin bu yana Buray’la görüşmek istiyordum. Sahiden de hayallerim gerçek oldu. Ona fazlaca hayranım” diye konuştu.

“HABERİ OKUYUNCA ONA SÜRPRİZ YAPMAK İSTEDİM”

Ameliya’nın haberinden çok etkilendiğini lisana getiren Buray ise “Sabah haberleri okuyordum. Haberi görür görmez epeyce memnun oldum. İçimde kelebekler uçtu. ‘Bu kızı görmek istiyorum’ dedim. İstanbul’dan yollara düşüp geldik. Ameliya, hayli özel bir yetenek, özel bir ruh. Ona bir sürpriz yapmak istedim. Geldiğimi bilmesini istemedim. Birkaç arkadaşı geleceğimi haber vermiş lakin o geleceğime inanmamış. Bugün ise beraberyiz. Müzik söylerken epeyce duygusal anlar yaşadık. Ameliya’nın benim bestelerimi çalıp söylemesi ilham verici. Tüylerimiz diken diken oldu. Benim için sihirli bir andı. Ameliya hayli yetenekli. Kulağı hayli düzgün. Standartların üzerinde bir yeteneğe sahip. Kendi besteleri de fazlaca güzel” sözlerini kullandı.

KEY-BOARD İKRAM ETTİ

Ameliya ile uzun müddet sohbet eden Buray, kelam ve bestesi Ameliya’ya ilişkin olan müzikleri da dinledi. İkili, müzik üzerine konuşup piyano ile çeşitli müzikler söylemiş oldu. Ameliya’ya key-board armağan eden sevilen sanatçı, ondan sonrasında Ameliya ile bir arada okulda küçük bir konser vererek Aşk mı Lazım ve Kış Bahçeleri isimli müziklerini söylemiş oldu.