ASEV TSM Korosundan Müzik Ziyafeti

EliteDizqn

Active member
Aliağa Belediyesi Sanat Konutu (ASEV) Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, kültür sanat aktiflikleri kapsamında Türk sanat dünyasının değerli isimlerinden Yusuf Nalkesen’in müzikleriyle sahne aldı. Şef Barış Doğan idaresindeki dev koro ünlü bestekarın birbirinden hoş yapıtlarını Aliağalılar için seslendirdi. Geceye katılan Aliağa Belediye Lideri Serkan Acar ve Yusuf Nalkesen’in torunu Ezgi Nalkesen, koro tarafınca seslendirilen yapıtlara Aliağalılarla bir arada eşlik etti.

Pandemi niçiniyle uzun bir süre musiki tutkunlarından farklı kalan ASEV TSM Korosu, sahne aldığı Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde sanat dolu süper bir geceye imza attı. İki kısımdan oluşan konser ‘Grubun Renkleri Gömülürken Sulara’ isimli modül ile başladı. Yaklaşık iki saat süren konserde 50 korist sahne alırken Yusuf Nalkesen’e ilişkin 20 eser koro ve solo olarak icra edildi. Uzun müddet hafızalardan silinmeyecek konser ‘Bir Gün Karşılaşırsak Ayrıldığımız Yerde’ isimli eser ile son buldu.

Gecenin sonunda sahneye davet edilen Aliağa Belediye Lideri Serkan Acar, konsere iştiraklerinden dolayı Ezgi Nalkesen’e Helvacı Kilimi armağan ederken Şef Barış Doğan’a başarılı çalışmalarından ötürü çiçek takdimde bulundu.

EZGİ NALKESEN: “ONUR VE MEMNUNLUK DUYDUM”

ASEV TSM Korosunun, dedesi Yusuf Nalkesen’in bestelerini seslendirmesinden onur ve memnunluk duyduğunu belirten Ezgi Nalkesen, “seneler geçmesine karşın dedem Yusuf Nalkesen ismine bu biçimdesine hoş bir sanat gecesi düzenleyen Aliağa Belediye Liderimiz Serkan Acar’a hayli teşekkür ediyorum. Buraya gelerek müziklere eşlik eden Aliağalılara da ayrıyeten teşekkür ediyorum” dedi.

ALİAĞA BELEDİYE LİDERİ SERKAN ACAR, “KOROMUZUN MÜZİKLERİYLE AYRILIĞIMIZI SONLANDIRDIK”

Ezgi Nalkesen’in konsere gelerek geceye farklı bir mana kattığını tabir eden Aliağa Belediye Lideri Serkan Acar, “Pandemiden ötürü uzunca bir süre farklı kaldık ama yüreklerimiz daima birliktedi. Bu akşam büyük üstat, ünlü bestekarımız Yusuf Nalkesen’in bestelerini seslendiren koromuzun müzikleriyle ayrılığımızı sonlandırdık. Koristlerimizin her birine epey teşekkür ediyorum. Koristlerimizi yalnız bırakmayan birbirinden kıymetli saz sanatkarlarımıza, konserimizin mimarı koro şefi Barış Doğan’a ve manevi dayanağını koristlerimizden hiç bir vakit esirgemeyen Aliağalılara ayrıyeten teşekkür ediyorum” dedi.

BARIŞ DOĞAN, “KORİSTLERİMİZLE UNUTULMAZ BİR KONSER OLDU”

Yusuf Nalkesen bestelerinden oluşan konser için uzunca müddet hazırlandıklarını belirten Şef Barış Doğan ise “Bu konser pandemidilk evvel planladığımız bir konserdi. Daha evvel pandemi kaidelerinden dolayı iptal etmek zorunda kalmıştık. Çalışmalarımıza eylül ayında yeniden başladık. Aliağa halkı her zamanki üzere bizi büyük bir coşkuyla karşıladı. Salonumuz büsbütün doldu. Saz sanatkarı arkadaşlarımız ve koristlerimizle unutulmaz bir konser oldu” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı