AÖL 2. devir imtihanları başladı mı, imtihan girişi nasıl yapılır? 2022 AÖL online imtihan giriş ekranı

Adanali

New member
AÖL 2. devir imtihanları başladı mı, imtihan girişi nasıl yapılır? 2022 AÖL online imtihan giriş ekranı Lise eğitimine dışarıdan devam eden öğrencilerin kayıt olduğu Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınavları için beklenen hafta geldi.

Ulusal Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 2. devir imtihanları, 1-10 Mart tarihleri içinde yapılacak.

AÖL imtihanları, her bir ders için 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecek ve sorular oldukcatan seçmeli 4 seçenekli olacak. Öğrenciler imtihan takvimi içerisinde istediği bir vakit dersin imtihanına başlayabilecek.

Açık öğretim imtihanlarına iştirak sağlayacak öğrenciler, AÖL online imtihan girişinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Pekala, AÖL imtihan girişi nasıl yapılır? İşte 2022 AÖL online imtihan giriş ekranı…

2022 AÖL 2. DEVİR İMTİHANLARI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2. Periyot İmtihanları, aolweb.aol.meb.gov.tr sayfasında 1 Mart 2022 tarihi saat 09:30’dan – 10 Mart 2022 tarihi saat 23:59’a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak.

2022 AÖL ONLİNE SINAV GİRİŞ EKRANI

AÖL İMTİHAN GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi İdare Sistemine online imtihan kapasitesinde giriş yaparak online imtihan uygulamasına katılacaklardır. İmtihan başvurusu olmayan ve tüm derslerinden imtihanını tamamlayan öğrenciler imtihan mühletinin sonuna kadar AÖK Bilgi İdare Sistemine giremeyeceklerdir.

Öğrenciler, imtihan mühleti ortasında kendilerine atanan en çok 15 dersten imtihana katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek imtihanı başlatıp bitirebileceklerdir.

Seçilen derse ilişkin imtihan, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan daha sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

Öğrenciler, karşılık verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır. Öğrenciler, seçilen derse ilişkin imtihanı başlattıktan daha sonra faal imtihan bitmeden başka dersin imtihanını başlatamayacaklardır.

Öğrenciler, istedikleri vakit imtihanı bitirebileceklerdir. İmtihanı mühleti ortasında bitirmeyen öğrenciler için 25 dk. sonunda sistem tarafınca imtihan bitirilecek ve kıymetlendirme buna göre yapılacaktır. İmtihanı bitirilen derse ilişkin sorular ve karşılıklar öğrencilere gösterilmeyecektir.

Öğrenciler imtihanlarını tamamlayamadan oturum rastgele bir niçinle (elektrik kesintisi, internet ilişki sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun tekrar yenidenlanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar “bir sefere mahsus” imtihana kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

Bir dersi seçerek imtihanı başlatan ve hiç bir soruya karşılık vermeden bitiren öğrenci “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ilişkin puanı “Sıfır” olacaktır. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler ortasında mevcut derslerinden imtihana katılmaması hâlinde katılmadığı ders/derslerden “Sınava Girmedi” olarak süreç yapılacaktır.

İmtihan öncesinde imtihan sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi haricinde tüm uygulamalar kapatılacak, imtihan sırasında imtihan sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi haricinde rastgele bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıyeten art planda çalışan ve internet kontağı kullanan uygulamalar var ise bunlar da kapatılacaktır. İmtihan anında öbür bir program, tarayıcı yahut sayfa açılması hâlinde öğrenciye ihtar iletisi verilecek, açılan program, tarayıcı yahut sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ilişkin imtihanı iptal edilecektir.

Öğrenciler, imtihan sırasında basılı ya da dijital rastgele bir bilgi kaynağı kullanmayacaklardır.

Öğrenciler, imtihan sırasında imtihan sistemi ekranına ait rastgele bir biçimde ekran imgesi alma, imaj kaydetme, imaj aktarma, kopyalama ya da yazdırma üzere süreçler yapmayacaklardır. Öğrencinin imtihan sırasında ekran dışına çıkması durumunda imtihanı sonlandırılarak geçersiz sayılacaktır.

AÖL ŞİFRENİZİ UNUTTUYSANIZ

Sisteme giriş şifresini unutmuş olan öğrenciler, AÖK Bilgi İdare Sisteminde yer alan ‘şifremi unuttum’ seçeneğinden ya da (MEBİM) “444 0 632” müşavere sınırı ile görüşerek şifrelerini öğrenebilecekler.