5. Edremit Kitap Fuarı’nda son gün

EliteDizqn

Active member
IŞIL IŞIK FUARA DAMGASINI VURDU

13 Ağustos’ta başlayan ve sekiz gündür devam eden 5. Edremit Kitap Fuarı’nda bugün son gün. On binlerce insanın katıldığı, 40’a yakın söyleşi, 200’ün üzerinde müellifin kitaplarını imzaladığı fuarın sekizinci gününe muharrir Işıl Işık damga vurdu. Yüzlerce çocuk Işıl Işık’a kitap imzalatmak için saatlerce sırada bekledi. Yavuz Selim Demirağ, Murtaza Demir, Gürsel Tekin, Ali Ekber Yıldırım, Ozan Bingöl, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Ali Becerikli Başarır, Ahmet Şık ve Timur Soykan ise fuarda kitap imzaladı, söyleşiler yaptı…

İMZA KUYRUĞU FUAR ALANININ DIŞINA TAŞTI

Anlattığı gizemli olaylar, paranormal ve endişe öyküleriyle Youtube binlerce insanın takip ettiği Işıl Işık, fuarda sevenleriyle buluştu. Değerli bir kısmını çocukların oluşturduğu yüzlerce kişi Işıl Işık’a kitaplarını imzalatmak ve birlikte fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdular. Fuar alanın dışına taşan imza kuyruğu saatlerce devam etti…

ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ

5. Edremit Kitap Fuarı’nın sekizinci gününde gazeteci, muharrir Yavuz Selim Demirağ, “İmamların Öcü” isimli söyleşisinde “Tarih her insanın fotoğrafını çekecek. Dikkat edin gözünüz kapalı çıkmayın. Bizim yolumuz Uğur Mumcuların, Abdi İpekçilerin yoludur. Biz Atatürk’ün izindeyiz”dedi.

Prof. Dr. Demir Özbaşar ile sahneyi paylaşan Demirağ’a plaketlerini muharrir ve iş insanı Mehmet Öngen takdim etti.

SÖYLEŞİLER

Pir Sultan Abdal Derneği Kurucu Lideri ve muharrir Murtaza Demir 5. Edremit Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir ortaya gelerek “Türkiye’de Alevi Gerçeği”ni anlattı, Alevilere yönelik yapılan ayrımcılıklarla ilgili çarpıcı örnekler verdi. Demir’e plaketini Edremit Pir Sultan Abdal Derneği Kurucu Lideri Zeynel Meral takdim etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in katıldığı “Türkiye Siyasetinde Kirlenme Gerçeği” başlıklı söyleşide Tekin seçim sistemini ve seçilme formlarının anlatırken mevcut sistemi, dayatılmak istenilenleri, vakit zaman özeleştiride de bulunarak masaya yatırdı. Tekin’e plaketini CHP Edremit İlçe Lideri Deniz Onur Özcan takdim etti.

Tarım müellifi Ali Ekber Yıldırım ve Vergi Uzmanı Ozan Bingöl “Tarım, İktisat ve Vergi” üçlüsünü konuştular. Yerin üstü, yerin altından pahalıdır diyen Yıldırım; “Gelecek jenerasyonlara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, sorumluluk bizlere düşüyor. hiç bir vakit umudumuzu kaybetmeden, uğraş etmeye devam edeceğiz” derken Bingöl de “ Günümüz kaideleri her birimizi finans uzmanı yaptığı şu günlerde tek umudumuz bu ülkenin bütün sofralarını Hak saklasın, Hızır beklesin. Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin” dedi. Konuklara plaketlerini Yüksek Ziraat Mühendisi Bülent Coşar takdim etti.

DEĞİŞİME AHENK SAĞLAMAK

“Dünyanın canlılar bakımından en güçlü 3 ülkesinden biriyiz. Bu kadar hoş bir ülkeyi tarumar edemeyiz. Onu en âlâ biçimde kullanmalı ve korumalıyız” diyen evrim, tabiat, bilim üzerine biroldukça yapıtı bulunan, bilgi hazinesi,doğaperest, Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy “Biyolojinin Gizemi ve Evrim” başlıklı söyleşide kitapseverleri büyüledi. “Bilim insanları geleceği düzenleyen insanlardır” diyen Demirsoy; “Evrim A olarak geldiğimiz yerden B olarak çıkmanın ismidir. Burada beni dinlemeye gelen “siz”le, giderken ki “siz” farklı olmalıdır. Değişime ahenk sağlayabilenler ayakta kalır, öbürleri yok olur” dedi.

Demirsoy’a plaketini Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan takdim etti.

CHP Mersin Milletvekili, Muharrir Ali Uzman Başarır ise yazdığı “Beşli Çete” yapıtından hareketle “Bizlerden çalınan geleceğimizi gün gelecek bir daha alacağız. Umudunuzu kaybetmeyin, buna sahiden inanın. Hoş günler yakın” dedi. Başarır’a plaketini Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan takdim etti.

Günün son söyleşisi olan “Duvar ve Çekilemeyen Tuğlalar” başlıklı söyleşide TİP İstanbul Milletvekili, Gazeteci Ahmet Şık “İnsan ümitsizlikten umut yaratandır” vurgusu yaparken , Gazeteci Timur Soykan da “Çocuklarımıza, torunlarımıza pak bir ülke borçluyuz. O aydınlık yarınlar fazlaca yakın. Biz fazlaca kuvvetliyüz. Bunun şuurunda olalım, yeter” dedi.

Söyleşinin akabinde Şık ve Soykan’a plaketlerini Fuar Genel Koordinatörü, Gazeteci Necdet Saraç takdim etti.

BUGÜNKÜ PROGRAM
Edremit Altınkum Tesisleri’nde sekiz gündür devam eden ve bugün sona erecek 5. Edremit Kitap Fuarı’ın (21 Ağustos, Pazar) programı şöyleki:
19:30 68 Nesli, Edebiyat ve Siyaset / Öner Yağcı (Yazar)
20:00 Cumhuriyetin ikinci Yüzyılı Nasıl Olacak? Yunus Emre (CHP İstanbul Milletvekili), Metin ışık (İkinci Yüzyıl Derneği Başkanı), Necdet Saraç (Gazeteci, Yazar)
20:45 Gazetecilik ve Türkiye gerçeği / Gürkan Hacır (Gazeteci), Prof. Dr. Barış Doster
21:30 Bunu mu demek istedim? Metin Uca (Sunucu, Müellif, Seslendirme sanatçısı)
22:30 Kapanış Merasimi 22:45 Konser / Baba Erenler

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı