4. Didim Manisiz Şenliği’ne Sayılı Günler Kaldı

EliteDizqn

Active member
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Didim Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenecek 4. Didim Manisiz Şenliği’ne sayılı günler kala Engelliler Haftası aktiflikleri başladı. Didim Yöresi Engelliler Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Altınkum Mahallesi’nde kurulan stantlara vatandaşlar ağır ilgi gösterdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Didim Belediyesi’nin katkılarıyla Didim Yöresi Engelliler Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde düzenlenecek 4. Didim Manisiz Şenliği, 12-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek şenliğe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen iştirakçiler katılacak.

Festival, 12 Mayıs Perşembe günü saat 18:00’da dünyaca ünlü Apollon Tapınağı önünden başlayacak olan kortej ile açılışını yapacak. Saat 19:00’da Yalı Caddesi üzerinde açılış ve kurdele kısmıyla devam edecek şenliğin birinci günü, halk oyunları, açılış konuşmaları, skeçler ve lokal müzik kümelerinin sahne almasıyla sona erecek.

Festivalin ikinci günü, Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim Huzurevi ziyareti ile başlayacak. Şenlik programı 19:00’da Yalı Caddesi üzerinde bulunan Vali Konağı önünden kortej, 20:00’da yarışlar, 20:15’de temsili askerlik kına gecesi ile devam ederken, 20:40’da mahallî müzik kümelerinin sahne almasıyla sona erecek.

Festivalin son günü ise iştirakçilere unutulmaz dakikalar yaşatmayı sürdürecek. Yalı Caddesi’nde saat 20:00’da gerçekleştirilecek tiyatro gösterisi ile başlayacak olan program, 20:30’da Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Ritim Kümesi gösterisi ile sürdürülecek. 4. Didim Manisiz Şenliği, saat 20:45’de Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafınca düzenlenecek konser dinletisiyle son bulacak.

‘ENGELSİZ’ STANTLARIN GELİRİ ENGELLİLER İÇİN KULLANILACAK

Festivale sayılı günler kala Didim Yöresi Engelliler Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafınca, Didim Belediyesi’nin katkıları ile Altınkum Mahallesi Yalı Caddesi üzerinde takı, doğal sabun, kitap, oyuncak ve antika üzere mamüllerin satıldığı stantlar kuruldu. Engelliler Haftası boyunca vatandaşlar ile buluşacak olan stantlara yerli ve yabancı turistler ile Didimliler ağır ilgi gösterdi. Elde edilen gelirin bir kısmının engelliler için kullanılacağı stantlarda eser satışı yapan dernek üyeleri, takviyelerinden dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu ve Didim Belediye Lideri Ahmet Deniz Atabay’a teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı