10 yaşındaki Duhan harçlıklarını biriktirerek sokak hayvanlarına dayanak oluyor

EliteDizqn

Active member
Zonguldak’ta harçlıklarını biriktirerek aldığı mamalarla ailesiyle uzak mahallelere giderek sokak hayvanlarını besleyen 10 yaşındaki Duhan Durmuş, hayvan sevgisiyle örnek oluyor.

Dilşah ve Cumhur çiftinin çocukları Duhan Durmuş, meskenlerinde besledikleri 2 kedi ve köpeğin yanı sıra sokak hayvanlarına da yardım etme isteğini ailesine iletti.

Ailenin, çocuklarının hakikat para harcama alışkanlığı kazanabilmesi, yardım etmeyi ve paylaşmayı daha uygun öğrenebilmesi için sokak hayvanlarına yardım edebileceğini söylemesi üzerine Duhan, yaklaşık 2 yıl evvel harçlıklarını biriktirmeye başladı.

Kâfi ölçüye ulaştığını düşündüğü harçlıklarıyla muhakkak devirlerde annesiyle veteriner kliniğine giderek mama alan ve klinikteki hayvanların tedavilerine dayanak olan Duhan, uzak mahallelerdeki sokak hayvanlarına da ulaşarak onları elleriyle besliyor.

Bilhassa Covid-19 salgını sürecinde de sokak hayvanlarına olan dayanağını ailesiyle sürdürmeye devam eden Duhan, sevgisini ve merhametini ilgilendiği yaklaşık 100 sokak hayvanından eksik etmemeye çalışıyor.

“SOKAK HAYVANLARINI ÖMÜRLÜK SEVSİNLER”

Duhan Durmuş, kendi harçlıklarıyla sokak hayvanlarına yardım etmekten memnunluk duyduğunu söylemiş oldu.

Ailesinin de hayvansever olduğunu lisana getiren Durmuş, “Bütün hayvanların yaşama hakkına hürmet duyuyorum. Her canlının bir özelliği vardır. Aileme fikrimi açtığımda benim bu fikrime hayli düzgün yaklaştılar, beni tebrik ettiler. Klinikte tedavi bakılırsan hasta hayvanlara bakıp onlara dayanak olmaya çalışıyorum. Aldığım mamaları uzak mahallelere getiriyorum ve sokak hayvanlarına veriyorum” diye konuştu.

Ailesinin her vakit dayanak olup gerisinde durduğunu anlatan Durmuş, “Sokak hayvanlarına sahip çıkanlar, onları hiç bir vakit bırakmasınlar, onları ömürlük sevsinler.” dedi.

“Hayvansever bir çocuk olması, onun hayatı boyunca merhametli, düzgün ve duygusal olmasını sağlayacak. Duhan, harçlıklarını biriktirip bu biçimde bir kanıya sahip oldu. Biz de ona takviye olmak istedik. Ailesi olarak Duhan’la gurur duyuyoruz, inşallah ömrü boyunca bu biçimde hassas bir insan olur.”

“HERKESE ROL MODELLİK TEŞKİL EDİYOR”

Hayvanların Hayat Hakları Konfederasyonu (Haykonfed) Vilayet Temsilcisi Suzan Arığ ise Duhan’ın hayvanlara olan merhameti ve sevgisiyle yaşıtlarına örnek olduğunu söz etti.

Duhan’ın hayvanların haklarını epey güzel bilen bir çocuk olduğunu aktaran Arığ, “Harçlıklarıyla biriktirdiği paralarla sokak canları için mamalar aldı, kendi elleriyle besledi. Hatta artan parasını da sokak hayvanlarının tedavilerini yaptıran istekli hayvanseverlere vererek tedavilerine katkıda bulundu.” dedi.

Arığ, çocukları hayvan sevgisiyle yetiştirmenin kıymetine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Hayvanı seven her şeyi sever. Zira zincirin en küçük halkası, en zayıf halkası hayvanlardır. Hayvana olan sevgi silsile yoluyla sarfiyat. Hayvana olan her türlü zulüm en son beşere yaklaşır. Duhan’ın bu sevgisi, örnek davranışı herkese örnek, bir rol modellik teşkil ediyor. Aileden hayvan sevgisi, hakları ve buna paralel olarak insan sevgisiyle büyürse bu biçimde bir davranışı stantlar.”