Yurt haricinde okuyan Türk öğrencilerin ve ailelerinin hayatını dijital para transferi tahlilleri kolaylaştırıyor

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Yurt haricinde okuyan Türk öğrencilerin ve ailelerinin hayatını dijital para transferi tahlilleri kolaylaştırıyor

Biroldukça Türk genci, başta ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri olmak üzere, yurt haricinde eğitim hayatlarını sürdürüyor. Yurt haricinde okuyan öğrencilerin yaşadığı zorluklardan biri ise bilhassa harç, yurt, sıhhat sigortası ya da bloke banka hesabı açmak üzere eğitim hayatlarına dair ödemelerde ve ödeme süreçlerinde yaşanabiliyor.

Bu noktada, TransferGo’nun sunduğu üzere süratli, inançlı, hesaplı ve sıradan dijital para transferi hizmeti hem öğrencilere tıpkı vakitte Türkiye’de yaşayan ailelerine büyük kolaylıklar sağlayabilir. TransferGo Büyümeden Sorumlu Bölge Müdürü Senem Ergüvenoğlu, dijital para transferinin yurt haricinde okuyan öğrenci ve ailelerine ne yararlar getirebileceğine dair yorumlarda bulundu.

2010 yılındaki datalar, o sene yalnızca 50.000 Türk öğrencinin yurt haricinde eğitim gördüğünü söylüyordu. OECD’nin 2011 yılındaki araştırmalarına göre; Türkiye, dünya genelinde, yurt dışına öğrenci gönderen birinci 15 ülke içinde yer alıyordu. 2018’e geldiğimizde ise, bu sayının neredeyse iki katına çıktığını ve yaygınlaştığını görüyoruz. 2018 itibariyle yurt haricinde okuyan Türk öğrencilerin sayısı 100 bine ulaştı. Türk öğrencilerimizin en epeyce ilgi gösterdiği ülkeler olarak Amerika, Kanada, İngiltere ve Almanya başı çekiyor. Sayılar, yurt haricinde okumanın artık bir hayalden öteye gidip bir gerçeklik haline geldiğini gösterir nitelikte.

Bir yabancı lisanı konuşulduğu ortamda öğrenme niyeti, küreselleşen dünyada memleketler arası meslek yapmanın ve farklı kültürleri de deneyimlemenin ve özümsemenin değerinin giderek artmasıyla birlikte, yurt dışı eğitime talep giderek artıyor. Bir öğrencinin gittiği ülkede barınma, ulaşım, eğitim masrafları ile biroldukca kalemde de masrafları oluyor.

Dijital para transferine gereksinim duyulan devir başlıyor

TransferGo Büyümeden Sorumlu Bölge Müdürü Senem Ergüvenoğlu
’na bakılırsa, İçinde bulunduğumuz devir tam olarak da okul kabullerinin, kayıtlarının, kayıt yenilemelerinin yapıldığı ve bunlar için ödeme akışlarının gerçekleştiği bir devir. Bunlar haricinde yurt haricinde okumayı hedefleyen adaylar yahut bu yıl yurt haricinde okumaya başlayacak öğrenciler de olacak. Ergüvenoğlu, kendi hayatından da bir örnek verirken, “Ben de eğitim hayatının bir kısmını yurt haricinde geçirmiş biri olarak zorlukları deneyimlemiş biriyim. Almanya’da okuduğum periyotta harç ödemelerimi gitmedilk evvel Türkiye’den yapmam gerekiyordu. Lakin o periyot TransferGo üzere dijital tahliller olmadığı için katiyen hepimiz için her şey daha zordu. Açıkçası şimdiki öğrenciler ve velileri daha şanslı. bu vakitte dijital para transferi hizmetlerinin avantajlarından yararlanan öğrencilerin ve ailelerin ömrü kolaylaşıyor ve tüm para transferlerinin süreçlerini sıradan ve inançlı biçimde süratlice yapabiliyorlar” dedi.

Süratli, inançlı ve kolay kullanımla para transferi

TransferGo Büyümeden Sorumlu Bölge Müdürü Senem Ergüvenoğlu
şöyleki konuştu: “TransferGo olarak dünyanın en süratli büyüyen para transferi şirketlerinden biriyiz. Bu yıl ortasında elektronik para ve ödeme hizmetleri alanınında önder firmalardan Birleşik Ödeme ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle, Avrupa’dan TransferGo hizmetleriyle Türkiye’ye gerçekleştirilen para transferlerinin yanı sıra, Türkiye’den de dünyanın birfazlaca ülkesine yurt dışı para transferi yapma imkânı hayata geçti. bir daha Haziran ayı ortasında ABD ve Kanada’ya da para transferlerini hayata geçirdik. Çok yakın vakitte bu ülkeler ortasına yeni ülkeleri de katmaya hazırlanıyoruz. Yeni hizmetimiz, bilhassa yurt haricindeki aile fertlerine yahut orada okuyan çocuklarına inançlı, süratli ve sıradan biçimde para transferi gerçekleştirmek isteyen müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyor. Para transferleri, 6,99 TL fiyatla sonraki gün teslimat yahut 9,99 TL fiyatla gün ortasında teslimat seçenekleriyle yurt haricindeki alıcıların hesabına ulaştırılıyor.

Hizmetlerimiz, bilhassa yurt haricinde yaşayan çocuğuna, yakınına, dijitalin getirdiği tüm avantaj ve kolaylıklarla para transferi gerçekleştirmek isteyen bireyler tarafınca ağır ilgiyle karşılanıyor. Öteki yandan Arkadaş Öner programımız da yurt haricinde okuyan ve okumaya aday öğrencilerimize avantajlar getirebilir. Arkadaş Öner programı, davet edilen her arkadaş için 200 TL ikram eden bir program.

TransferGo olarak hem yurt haricinde okuyan birebir vakitte bu sene başlayacak yahut başlamayı düşünen tüm öğrenci ve ailelerimizi dijital para transferi hizmetlerinin kolaylığından yararlanmaya davet ediyoruz.“

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı