Yüz yüze eğitimin bilgileri aşikâr oldu mu? Mahmut Özer’den kiritik açıklama… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine daha sonrası “yüz yüze” eğitime dair değerli açıklamalar yaptı.
Erdoğan yaptığı açıklamada, “Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, çabucak hemen aşı olmamış öğretmen ve işçinin haftada en az 2 sefer PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz.
Aşı olmayan üniversite öğrencisi ve çalışanlardan da tertipli PCR testi isteyeceğiz.” dedi.
Bunun ardından gözler Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e çevrildi. Veliler, “Yüz yüze eğitimin bilgileri belirli oldu mu?” sorusunu gündeme getirdi.
Pekala, Yüz yüze eğitimin bilgileri aşikâr oldu mu?
YÜZ YÜZE EĞİTİMİN AYRINTILARI MUHAKKAK OLDU MU?
Ulusal Eğitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamada okulların açılış süreciyle ilgili bilgilendirmede bulundu.
Bakan Özer konuşmasından şu sözleri kullandı:
“Konuşmama başlamadan evvel şunu net olarak söz etmek isterim ki bizim için tek tek her bir çocuğumuzun sıhhatinden daha değerli hiç bir şey yoktur. Ulusal Eğitim Bakanı ve hem de üç öğrenci babası bir veli olarak biliyorum ki tüm velilerimiz çocuklarını okullara emanet ederken okulların inançlı olmasını isterler. Gelinen noktada koronavirüsün uzunca bir süre daha ömrümüzden çıkmayacağı açıkça görülmektedir.
ötürüsıyla hepimiz, koronavirüsün risklerini göz önünde bulundurarak ve gerekli önlemleri alarak hayatımızı idame ettirmek zorundayız.
Daha önce tabir ettiğim üzere, daha fazla okulları kapalı tutma lüksümüz bulunmamaktadır. Çocuklarımızın gelişimi, sıhhati ve geleceği için koronavirüsle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız.
“HAFTADA BEŞ GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM..”
Erdoğan yaptığı açıklamada, “Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, çabucak hemen aşı olmamış öğretmen ve işçinin haftada en az 2 sefer PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz.
Aşı olmayan üniversite öğrencisi ve çalışanlardan da tertipli PCR testi isteyeceğiz.” dedi.
Bunun ardından gözler Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e çevrildi. Veliler, “Yüz yüze eğitimin bilgileri belirli oldu mu?” sorusunu gündeme getirdi.
Pekala, Yüz yüze eğitimin bilgileri aşikâr oldu mu?
YÜZ YÜZE EĞİTİMİN AYRINTILARI MUHAKKAK OLDU MU?
Ulusal Eğitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamada okulların açılış süreciyle ilgili bilgilendirmede bulundu.
Bakan Özer konuşmasından şu sözleri kullandı:
“Konuşmama başlamadan evvel şunu net olarak söz etmek isterim ki bizim için tek tek her bir çocuğumuzun sıhhatinden daha değerli hiç bir şey yoktur. Ulusal Eğitim Bakanı ve hem de üç öğrenci babası bir veli olarak biliyorum ki tüm velilerimiz çocuklarını okullara emanet ederken okulların inançlı olmasını isterler. Gelinen noktada koronavirüsün uzunca bir süre daha ömrümüzden çıkmayacağı açıkça görülmektedir.
ötürüsıyla hepimiz, koronavirüsün risklerini göz önünde bulundurarak ve gerekli önlemleri alarak hayatımızı idame ettirmek zorundayız.
Daha önce tabir ettiğim üzere, daha fazla okulları kapalı tutma lüksümüz bulunmamaktadır. Çocuklarımızın gelişimi, sıhhati ve geleceği için koronavirüsle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız.
“HAFTADA BEŞ GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM..”
- İnşallah, 6 Eylül 2021 tarihi prestijiyle tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz.
- Gayemiz, sıhhat şartları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu üzere okullarımızda tam vakitli yüz yüze eğitimi devam ettirmek.
- Destekleme ve Yetiştirme Kursları yani DYK’lar yalnızca 8 ve 12. sınıflarda verilecektir.
- Okulların açılmasıyla kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar açılacaktır.
- Okul öncesi ve birinci sınıflara ahenk eğitimi 1 Eylül-3 Eylül tarihleri içinde okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik ahenk eğitimleri yapılacaktır.
- 1 Eylül-3 Eylül tarihleri içinde sizlere COVID-19 salgını ve okulların bir daha açılması sürecine dair seminerler vereceğiz.
- Okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenlerimiz için ise 31 Ağustos 2021 tarihinde çevrim içi olarak salgın ve okulların bir daha açılması sürecine dair seminerler vereceğiz.