YKS ek tercih takvimi 2021: YKS ek tercih müracaatları ne vakit bitecek?

Adanali

New member
YKS ek tercih takvimi 2021: YKS ek tercih müracaatları ne vakit bitecek? Üniversite hayali kuran öğrencilere bir talih daha veren 2021 Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) ek tercih süreçleri, 20 Eylül tarihi prestijiyle başladı.

çabucak hemen müracaatta bulunmayan adaylar, YKS ek tercih müracaat süreçlerinin sona ereceği tarih hakkında araştırmalar yapıyor. Bu noktada YKS ek tercih müracaatları ne vakit bitecek? sorusuna cevap aranıyor.

Peki YKS ek tercih müracaatları ne vakit bitecek? YKS ek tercih başvurusu nasıl yapılır, fiyatı ne kadar? İşte 2021 YKS ek tercih takvimi ve öbür ayrıntılar…

2021 YKS EK TERCİHLERİ NE VAKİT BİTECEK?

Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri içinde T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yahut ÖSYM Aday Süreçleri Taşınabilir Uygulamasından ferdi olarak kendileri yapacak.

Tercih süreçleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

2021 YKS EK TERCİH MÜRACAAT EKRANI

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

YKS EK TERCİH FİYATI NE KADAR?

Ek yerleştirme fiyatı 25,00 TL’dir ve 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir.

Ek yerleştirme fiyatını yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme sürecine alınmayacaktır.

Ek yerleştirme fiyatı, tercih müddeti tamamlandıktan daha sonraki birinci resmi iş günü saat 23.59’a kadar yatırılabilir. Bu mühlet tamamlandıktan daha sonra ek yerleştirme fiyatı yatırılamaz.

ÜNİVERSİTE EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Adaylar, mezun oldukları okul çeşidini, puanlarını göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecek. Adaylar, yalnızca tercih yapabilecekleri tablolardan olmak şartıyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacak, bu programların kodları ve isimleri ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul isimlerini belirleyecek.

TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarını tercihleri içinde gösterebilecek. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4’teki yükseköğretim programlarını tercihleri içinde gösterebilecek.

Tercihlerin tümünün doldurulması mecburî değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde sadece dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan rastgele birine giremediği takdirde diğer bir yerde okumak istemiyorsa, yalnızca bu dört programı yazmakla yetinebilir. Bu durumda adayın, girmek istediği bu dört programı (1.) sıra numaralı yerden başlayarak tercih sırasına nazaran yazması gerekir.

Tercih bildirim sürecinizi tamamladıktan daha sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih iptali yapılmaz. Tercih sürecinizi tamamladıktan daha sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih ayrıntılarınızı kesinlikle denetim ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.