Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik son seyahatine uğurlanıyor

EliteDizqn

Active member
Fotoğraf: Twitter / CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek

Türk sinemasının efsane oyuncularından, Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından biri Fatma Girik, pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede koronavirüse bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği niçiniyle hayatını kaybetmişti.

Yeşilçam’ın usta ismi ve eski Şişli Belediye Lideri Fatma Girik için Şişli Belediyesi Başkanlık binasında bir merasim düzenlendi.

Fotoğraf: Twitter / CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek

“GİRİK’LE ÇALIŞMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYDUM”

Şişli Belediye Lideri Muammer Keskin, “Şişli Belediyesi eski liderimiz ve ülkemiz sinemasının duayen oyuncularından dev bir sanatkara veda etmek için bir ortaya geldik. Fatma Girik’in vakitsiz gidişiyle derin bir keder içerisindeyiz. Fatma Girik benim için epeyce kıymetli bir isimdi. Belediye başkanlığı devrinde kendisiyle çalışıyor olmaktan her vakit büyük bir onur duydum. 1994 seçimlerinde 1.5 ay boyunca sabah 07:00’den akşam 01:00’e kadar bütün Şişli’yi adım adım dolaştık. Usta sanatçılığı ve toplumsal içerikli sinemaları ile milyonların gönlünde taht kurmuş bir isimdir” tabirlerini kullandı.

BODRUM’DA DEFNEDİLECEK

Girik için Şişli Belediyesi’nde yapılan vedalaşmanın akabinde 11.00’da Cemal Reşit Rey Salonu’nda anma merasimi yapılacak. Öğlen namazının akabinde Teşvikiye Camii’nde cenaze merasimi düzenlenecek. Girik’in cenazesi Bodrum’da hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilecek.

CENAZESİNE AİT KONUŞMUŞTU

Fatma Girik’in vefat haberi daha sonrası usta oyuncunun vefatla ilgili söylemiş olduği kelamlar gündem olmuştu.

Girik, daha evvel yaptığı açıklamada “Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbette mevti tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Mevt makûs bir şey değil. Makus olsa Allah vefatı vermezdi. Biz gideceğiz ki gerimizden yenileri gelsin” demişti.

“SESSİZ SEDASIZ ÇEKİP GİTMEK İSTİYORUM”

Usta sanatçı, vefatından daha sonra nasıl bir cenaze merasimi istediğini de söylemişti. Girik, açıklamasında “Öldüğümde o denli büyük bir uğurlama ya da merasim istemiyorum. Gülriz Sururi üzere sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum” tabirini kullanmıştı.