Yemekten ödün vermeyerek sporla bir yılda 50 kilo verdi

EliteDizqn

Active member
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürlüğü Uydu Takip ve İzleme Ünitesi’nde şef olarak misyon yapan Cenap Kalaycıoğlu, 7 yaşından 19 yaşına kadar faal olarak yaptığı yüzme, kayak, basketbol, futbol ve kayağı bıraktıktan daha sonra kilo almaya başladı. Yazılım dalında, masa başında çalışmaya başlayan 1 metre 73 santim uzunluğundaki Kalaycıoğlu, 135 kiloya ulaştı.

UYURKEN BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Gece uyurken çok kilosu niçiniyle boğulma tehlikesi geçiren Kalaycıoğlu, zayıflamaya sonucu verdi. Kalaycıoğlu, yüzme, kayak, basketbol, futbola bir daha başladı, yeme alışkanlığını da nizama koydu. Yakutiye’deki konutundan Palandöken ilçesindeki iş yerine de her gün bisikletle gidip gelmeye başlayan Kalaycıoğlu, fırsat buldukça da ilçe seyahatleri yaptı. Kalaycıoğlu, yaklaşık bir yılda 50 kilo zayıfladı.

“135 KİLOLARA KADAR ÇIKTIM”

Faal sporu bıraktıktan daha sonra kilo almaya başladığını belirten Kalaycıoğlu, şunları söylemiş oldu:

“Yüzme, kayak, basketbol, futbol tartıda olmak üzere çeşitli spor kısımlarıyla uğraşıyordum. 19 yaşından daha sonra iş ömrüne atılınca daima bilgisayar başında bir çalışma nizamım oldu. 4 -5 yıl ortasında hayli önemli kilo aldım. Çok abartılı bir iştahım vardı, öğünlerim birbirine karışmıştı. En son 135 kilolara kadar çıktım. Bir gece yemek yedikten daha sonra yattım ve boğularak uyandığımı hissettim. Bu beni fazlaca etkiledi. Çabucak eski yapmış olduğum spora geri döneyim, dedim. Natürel bunun yanına bir de bisikleti ekledim. Kalp krizi sebebi öne sürülerek bisiklete 120 kilonun üzerindekilerin binmesi yasak. Lakin inatla konutumun bulunduğu merkez Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi bölgesinden iş yerimin bulunduğu Palandöken ilçesi Yıldızkent semtine bisikletle gidip gelmeye başladım. Evvelce yaklaşık 2 saat süren seyahat artık 36 dakikaya kadar düştü.”

“ÖNEMLİ OLAN SAĞLIKLI BİÇİMDE KİLO VERMEK”

Şimdilerde sporun ömrünün bir modülü olduğunu belirten Cenap Kalaycıoğlu, “Aslında yemekten de fazlaca fazla ödün vermedim. Beşerler kilo verme teşebbüsünde bulunuyorlar, lakin 10 kilo verip, ardından 20 kilo olarak geri alıyorlar. Kıymetli olan sağlıklı bir biçimde kilo vermek. Daha evvelinde giyinmek istediğim lakin sığmadığım pantolonların içine şu an iki tane daha Cenap sığar. Erzurum malum kış kuralları ağır bir kent, eksi 30’lara varana kadar hava sıcaklıklarımı oluyor fakat inanın spor yapmak isteyene hiç bir şey mahzur değil. hiç bir hava koşulu olsun, hiç bir zorluk olsun pürüz değil.”