Yemeksepeti, Drone’la Birinci Yemek Teslimatını Muvaffakiyetle Gerçekleştirdi

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Türkiye’de yemeğin ve h-ticaretin öncüsü Yemeksepeti, alternatif teslimat modellerine insansız hava araçlarını ekleme konusunda kıymetli bir adım atarak, drone’la birinci yemek teslimatını yaptı. İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen pilot proje çalışmasıyla, bir tekneye drone’la yemek teslimatı gerçekleştiren Yemeksepeti, yarının hallerine bugünden geçiş yapma konusunda kıymetli bir adım daha atmış oldu.

Teknoloji ve inovasyonlarıyla Türkiye’de h-ticaretin öncü markası Yemeksepeti, drone ile teslimat konusunda değerli bir adım attı. İstanbul’un Bebek semti açıklarında, deniz üstündeki bir tekneye drone ile yemek teslimatı yapan Yemeksepeti, geleceğin alternatif teslimat modeli konusunda kıymetli bir kademe kaydetmiş oldu.

Drone teknolojisi ile süreç geliştirme alanında uzman olan Teknokurgu ile işbirliği ortasında hayata geçirilen proje kapsamında, Yemeksepeti kullanıcısının siparişini koordinatlarla bir arada vermesinin akabinde, kıyıda bulunan restoranda hazırlanan sipariş Yemeksepeti drone’una yüklendi ve daha sonrasında yaklaşık 3,5 kg tartısındaki yemek, kullanıcının bulunduğu pozisyona, drone’daki vinçle indirildi.

Yemeksepeti’nin daha uzun uzaklıklarda ve yaygın halde drone’la teslimat gerçekleştirmesi gayeleri doğrultusunda hayata geçen pilot proje çok büyük ehemmiyet taşıyor. İnsansız hava taşıtlarıyla besin teslimatı, altyapı ve mevzuat güncellemelerinin yapılmasıyla bir arada yaygınlık kazanabilecek ve bilhassa kentsel bölgelerin uzağında yaşayanlar için de kıymetli fırsatlar sunacak. Bu alandaki gelişmelerin ortasında yer alan Yemeksepeti, drone’la teslimatın yaygınlaşması için öncü olmaya ve yeni testler yapmaya devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı