Yarış ve imal takviye müracaatları devam ediyor

EliteDizqn

Active member
“Esenler Sinema Günleri”, bu yıl 11-15 Kasım tarihleri içinde 3’üncü sefer sinemaseverleri Esenler’de bir ortaya getirecek. Sinema kesimine katkıda bulunarak, kısa sinema cinsindeki üretimleri desteklemek ve yeni üretimlere imkan sağlamak maksadıyla sinema günleri kapsamında düzenlenen “3. Esenler Kısa Sinema Yarışması” ve “Esenler Kısa Sinema İmal Desteği” için müracaatlar devam ediyor.

Esenler Belediyesi tarafınca gerçekleştirilen ve 11-15 Kasım tarihleri içinde 3’üncü defa seyircilerle buluşacak “Esenler Sinema Günleri”nin bu yılki programında, Türkiye’de kısa sinemanın gelişmenine katkıda bulunmak için düzenlenen “Esenler Kısa Sinema Yarışması” ve sinema profesyonelleri ile geleceğin üretimci ve direktörlerini bir ortaya getirmeyi hedefleyen “Esenler Kısa Sinema Üretim Desteği” de yer alıyor. Yarışa ve üretim takviyesine müracaatlar 30 Eylültarihine kadar devam ederken, kazanan isimlere 15 Kasım tarihinde gerçekleşecek merasimde mükafatları takdim edilecek.

Türk Sinemasına Destek

“Esenler Sinema Günleri” kapsamında gerçekleştirilecek “Esenler Kısa Sinema Yarışması” için müracaatlar sürüyor. Tıp ve tema ayrımı yapılmaksızın, 18 Kasım 2021 tarihinden daha sonra çekilmiş kurmaca, belgesel, deher neysel ve canlandırma cinslerinden birinde, müddeti 15 dakikayı aşmayan ulusal sinemaların müracaat yapabileceği yarış, kısa sinema cinsindeki üretimleri destekleyerek, Türkiye’de bu tıbbın gelişmenine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

“3. Esenler Kısa Sinema Yarışması”ndafinale kalan sinemalardan birinciliği elde eden sinemaya 30 bin TL, ikinci sinemaya 20 bin TL, üçüncü sinemaya ise 10 bin TL olmak üzere toplam 81 bin TL para mükafatı takdim edilecek. Ayrıyeten bundan evvelki yıl olduğu üzere bu yıl da birinci 10’a girerek finale kalan lakin derece alamayan 7 sinema, motivasyon takviyesi olarak 3 bin’er TL gösterim telifinin sahibi olacak.

Yarışmanın heyetinde yer alacak isimlerin önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirilirken, sinema dünyasının değerli isimlerinden oluşacak özel bir takımın, yarış heyetinde yer alması bekleniyor.

“Esenler Kısa Sinema Üretim Desteği” Birinci Kere Verilecek

Programına dahil ettiği kısımlarla kapsamını genişleten “3. Esenler Sinema Günleri”, bu yıl birinci kere “Esenler Kısa Sinema Üretim Desteği” ile kısa sinema cinsindeki üretimlere üretim basamağında takviyede bulunarak, sinema kesimine yarar sağlamayı hedefliyor. Kısa sinema alanındaki direktör ve üretimcileri, sinema sanayisi profesyonelleri ile buluşturan ve onlara imal etabında takviyede bulunmayı, senaryo basamağındaki projelerin üretimine yardımcı olmayı ve bu projelere takviyeyle kısa sinema çeşidine katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıyeten projelerin tanıtılarak uzman üretimciler tarafınca maddi ve manevi takviye almalarını hedefleyen üretim takviyesi; senaryo sürecindeki projelerin direktör ve yapımcılarına da proje geliştirme, sunma ve milletlerarası şenlikler noktasında eğitimler vererek sinema bölümüne uzun vadede faydalı olmak için gerçekleştiriliyor.

Tema ve çeşit kısıtlaması bulunmayan “Esenler Kısa Sinema Üretim Desteği”ne Türkiye’den üretimci ve direktörler, kısa metraj sinema senaryoları ile katılabilecek. “Esenler Kısa Sinema Üretim Desteği”ne başvurarak finale kalan 10 proje içinden heyetin belirlediği 3 projeye 40’ar bin TL olmak üzere toplam 120 bin TL ödül verilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı