Yarının üretim anlayışına taraf veren robotlarını sergiledi

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
İleri robot teknolojilerinin mimarı Mitsubishi Electric, inovatif otomasyon tahlilleriyle Robot Yatırımları Doruğu ve Sergisi’nde bölüm başkanlarıyla buluştu

Teknoloji devi Mitsubishi Electric, üretime çağ atlatan robot teknolojileriyle Robot Yatırımları Tepesi ve Sergisi’nde yer aldı. “Yeni Bir Çağ Başladı” mottosu ve interaktif demolarıyla üç gün boyunca iştirakçilere robot teknolojilerine dair uçtan uca bir tecrübe sunan Mitsubishi Electric; endüstriyel robotları, MELFA ASSISTA cobotları, MELSERVO ve MELSEC PLC teknolojileri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Robot Yatırımları Tepesi ve Sergisi’nin ikinci gününde Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Eser İdaresi ve Pazarlama Ünite Müdürü Tolga Bizel, “Robotlu Üretim Hücrelerinin Dijital Dönüşümü” panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

Endüstride dijital dönüşümün kıymetli oyuncularından olan Mitsubishi Electric, farklı tertiplerle bölüme istikamet veren teknolojilerini sergilemeye devam ediyor. Son olarak Robot Yatırımları Tepesi ve Sergisi’nde yer alan şirket, “Yeni Bir Çağ Başladı” mottosuyla ziyaretçilerini robot ekosistemine istikamet veren teknolojileriyle buluşturdu. İleri teknolojiye sahip esnek ve akıllı tahlilleriyle üreticilerin ve kesim profesyonellerinin dikkatini çeken Mitsubishi Electric, yeni iş birlikleri için kıymetli görüşmeler de gerçekleştirdi.

Geleceğin robot anlayışını inşa eden teknolojilerini tanıttı

Endüstriyel robotları, MELFA ASSISTA cobotları, MELSERVO ve MELSEC PLC teknolojileri ile Robot Yatırımları Doruğu ve Sergisi’nde yer alan Mitsubishi Electric, interaktif robot demolarıyla iştirakçilere dijital bir tecrübe yaşattı.MELSEC PLC; maliyetleri azaltmak, güvenilirliği artırmak ve mevcut varlıkların bir daha kullanılabilirliğini sağlamak üzere özellikleriyle dikkat çekerken, üstün makine performansı sunan MELSERVO ve üretimde verimliliği yüksek düzeyde artıran esnek endüstriyel robotlar da aktifliğin yıldızları ortasına girmeyi başardı. MELFA ASSISTA serisi kolaboratif robotlar ise akıllı üretim anlayışında ve otomasyonun geleceğinde çığır açan özellikleriyle ziyaretçilerinden tam not aldı.

“Robotlar yalnızca üretime değil hayata kıymet katıyor”

Robot Yatırımları Doruğu ve Sergisi’nde “Robotlu Üretim Hücrelerinin Dijital Dönüşümü” panelinde konuşan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Eser İdaresi ve Pazarlama Ünite Müdürü Tolga Bizel, iştirakçilerle şunları paylaştı: “Sanayinin farklı evrelerine baktığımızda birfazlaca sürecin manuel olarak yürütüldüğünü, bu durumun insan iş gücünün daha fazla kullanılmasını gerekli kıldığını görüyoruz. Bugün ise ömrün her alanını dönüştüren ve şekillendiren Sanayi 4.0, ilgili tüm süreçleri fazlaca daha konforlu ve pratik hale getiriyor. İnsan iş gücünü yaratıcı ve daha nitelikli alanlara kanalize etmeye katkı sağlayan dönüşüm, üretim proseslerini dijitale taşıyor. Dijitalin kapsamlı bir biçimde inşa edilebilmesi içinse dört adımın hayata geçmesi gerekiyor. Bunlar; dataları toplayan sensörler, toplanan bilgileri iletmek için gerekli olan endüstriyel haberleşme protokolleri, iletilen dataları depolayacak bulut sistemleri ve son olarak bilginin anlamlandırılmasını sağlayan data analitiği. Bu düzenek oluşturulduğunda ise iş gücünü gerçek yönlendiren, süratli, verimli ve esnek robotlara üretimde büyük iş düşüyor. Sanayinin yeni iş gücü robotlar ve inovasyon piramidinin son kademesinde yer alan cobotlar, insan ve robot iş birliği yardımıyla geleceğin çalışma modelini bugünden inşa ediyor. Biz Mitsubishi Electric olarak endüstriyel otomasyonun süratli büyüyen segmenti olan robotlarımızla üretim sınırlarını esnek hale getiriyoruz. Yalnızca üretime değil hayata paha katan robot teknolojilerine imza atıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı