Ratatuy
Member
Yalancı Dondurma Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Ben bir paketle yaptım sizin konuklarınız var ise fazlaca yapacaksanız şayet ölçüyü artırabilirsiniz. Süt ve yağınıda bisküviye nazaran ayarlayın ne epey cıvık olsun ne de fazlaca kuru. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun sağlıklı günler görüşmek üzere ????????????????
.
- 1 paket peri bourre bisküvi
- 1 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı teremyağ (Margarinde olur)
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı çikolata sosu tozu
- 1 su bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bisküvileri elimizle kıralım bir kaba alalım üzerine toz kakao serpip karıştıralım.
- Yağımızı eritelim sütü içine katalım biraz ılıdığı üzere bisküvilerin üzerine ekleyip karıştıralım.
- çabucak sonrasında küçük bir borcama yada kalıba yayalım güzelce buzluğa atalım 15 dakika donsun.
- sonrasındasında kremşantisini çırpıp bisküvili karışımın üzerine yayalım ve yine buzluğa kaldıralım biraz kremşantinin donmasını bekleyelim.
- sonrasındasında bir kapta çikolata sosunu hazırlayalım. Kaynatıp ılıttığımız sosu buzluktan aldığımız pastanın üzerine dökelim.
- Bir onbeş yirmi dakika buzlukta bekletelim ve çıkaralım servise hazır afiyet olsun. Üzerini fındıkla süsleyebilirsiniz.
Ben bir paketle yaptım sizin konuklarınız var ise fazlaca yapacaksanız şayet ölçüyü artırabilirsiniz. Süt ve yağınıda bisküviye nazaran ayarlayın ne epey cıvık olsun ne de fazlaca kuru. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun sağlıklı günler görüşmek üzere ????????????????