VGM üniversite burs sonuçları belirtildi mı? Gözler 2021-2022 VGM burs neticelerinda!

Adanali

New member
VGM üniversite burs sonuçları belirtildi mı? Gözler 2021-2022 VGM burs neticelerinda! Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs müracaat sonuçları, 14 Aralık 2021 tarihinde erişime açıldı.

KYK burs müracaat sonuçlarının açıklanmasının akabinde burs kazanamayan öğrenciler gözlerini VGM burs müracaat neticelerina çevirdi.

Her yıl üniversite eğitiminin başlaması ve periyot ortasına yaklaşılmasının akabinde sonuçları açıklayan VGM, bu yıl da burs sonuçları ile ilgili bilgileri internet üzerinden yayınlayacak.

Pekala VGM yükseköğrenim burs müracaat sonuçları ne vakit açıklanacak? 2021-2022 VGM üniversite burs müracaat sonuçları ile ilgili son gelişmeler…

VGM BURS SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

VGM yükseköğrenim burs müracaat sonuçları çabucak hemen açıklanmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan açıklamada, “16.11.2021 tarihi prestijiyle sona eren yükseköğrenim burs müracaatlarının kıymetlendirme süreçlerine Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün burs müracaat sonuçlarını açıklamasının akabinde başlanacaktır.

Yapılacak kıymetlendirme daha sonrasında müracaat sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup mevzu ile ilgili tüm duyular bir daha www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacaktır.
” sözleri yer almıştı.

VGM BURS FİYATI NE KADAR?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs ölçülerinde artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı asıllı öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

BURSLAR NASIL ÖDENİR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci ismine açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu iletmelidirler. Öğrenci ismine Vakıf İştirak Bankası’ndan hesap açılmalıdır. Şayet bulunulan yerde Vakıf İştirak Bankası Şubesi yoksa Ziraat Bankası Şube’sinden hesap açtırılabilir.

Vakıf İştirak Bankası’ndan hesap açtıran öğrenciler kamu ortak ATM’lerinden burslarını alabilirler. Vakıf İştirak Bankası tarafınca; kart, kart basımı, kart aidatı, birinci veriliş, yenileme, değiştirme, iptal etme ve gibisi hallerde rastgele bir fiyat alınmaz; havale, EFT, ATM/BTM aygıtları, internet şubesi, davet merkezi aracılığı ile havale, bakiye sorma, hesap hareketleri döküm süreçleri otomatik ödeme talimatı, para yatırma, vergi ödemelerinden fiyat ve kurul alınmaz, hesap işletim fiyatı yahut öteki bir isim altında masraf ve fiyat talep edilmez, rastgele bir kesinti yapılmaz ve hesap özeti fiyatı alınmaz.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafınca yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bağlantı detaylarıne www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.