Van Kedileri’ni ‘sevme yasağı’ kalktı

EliteDizqn

Active member
Van Kedi Villası’nda müdafaa altında bulunan, farklı göz renkleri ve bembeyaz tüyleriyle ünü ülke hudutlarını aşan kediler de salgından etkilendi. Covid-19 önlemleri kapsamında ziyarete kapatılan Van Kedi Villası, 1 Haziran’da olağanlaşma süreciyle birlikte bir daha açıldı. Merkez, ziyaretçilerini belirli kurallar çerçevesinde kabul edip kedilerle teması yasakladı.

ARTIK TEMAS EDİLEBİLECEK

Kentte hadise sayılarının düşmesiyle merkezde de yeni kurallar devreye girdi. Merkeze hudutlu sayıda alınan ziyaretçiler, artık kedilerle temas edip, elleriyle beslemeye başladı. Ziyaretçiler, kedilerle kucak dolusu hatıra fotoğrafı çektirdi.

“ANLATILANDAN DAHA DA GÜZELLER”

Ankara’dan gelen Şermin Güçlü, Van kedilerini birinci kez gördüğünü belirterek, “Mama alarak geldim ve ellerimle beslemeye çalışıyorum. Kedileri fazlaca seviyorum fakat Van kedilerinin bir gözünün mavi bir gözünün sarı olması beni hayli etkiliyor. Çok hoşlar anlatılandan daha da güzeller” dedi.

SALGIN niçinİYLE ZİYARETE KAPATILMIŞTI

YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, “Salgın var ve siz bu hayvanları nasıl etkilediğini bilmiyorsunuz. ötürüsıyla bir bilinmezin ortasında bu kadar hayvanın sıhhatini riske atmak büyük sorumluluk gerektiriyor. Bu sorumluluk gereği biz salgın başlar başlamaz araştırma merkezimizi ziyarete kapattık. İşçi bile sonlu sayıda içeri girebildi ve yalnızca besleme anında müsaade verdik. ötürüsıyla da güç bir yıl geçirdik” diye konuştu.

ESKİ OLAĞANA DÖNÜLDÜ

“İnşallah eski normallerimize döneceğiz. Biz de aileler, çocuklarla bir arada ziyarete geldiği vakit biz hadise sayısının getirmiş olduğu rahatlık olarak görüyoruz. Zira olay sayısı yüksek olduğu vakit aileler çocuklarla birlikte gezmeye gelmezlerdi. Artık hafta sonları epeyce ağır olmak kuralıyla, hafta içi de ziyaretçi sayımız epey fazla artmaya başladı.”