Van Büyükşehir Belediyesinin Yaz Okulları bitmiş oldu

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Van Büyükşehir Belediyesinin çocuklara inançlı bir ortamda spor yapmaları ve yaz tatilini en güzel biçimde değerlendirmeleri maksadıyla düzenlemiş olduğu fiyatsız yaz spor okulları tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesinin çocuk ve gençlere yaz tatilinde uzman eğitmenler eşliğinde spor yapabilme imkânı sağladığı fiyatsız yaz kursları, yaklaşık 3 aylık müddetin akabinde bitmiş oldu. Futbol, basketbol, voleybol ve tırmanış branşlarında, 8-14 yaş ortası yaklaşık 1200 öğrencinin yer aldığı yaz spor okullarında öğrencilere, gerekli ekipman da fiyatsız temin edildi. Dört branşta yetenek taramaları gerçekleşen ve taramalar kararında seçilen sportmenler Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde spor hayatlarına lisanlı olarak devam edecek.

Yaz spor okulları müddetince fazlaca düzgün arkadaşlıklar edindiği anlatan U-14 kümesi aday futbolcusu Miraç Acar, hocalarının kendilerine epey takviye olduğunu ve yaz tatillerinin fazlaca hoş geçtiğini teşekkür etti.

gayet verimli bir dönem geçirdiklerini tabir eden Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Lideri Fatih Sevinç, yaz okulları müddetince takviyelerini esirgemeyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Ozan Balcı’ya ve Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel’e teşekkür etti.

Sevinç “Çocuklarımızın yaz tatillerini en verimli biçimde geçirmelerini sağlamak, sportif yeteneklerini gün yüzüne çıkarmak ve toplumsal irtibatlarını geliştirmek hedefiyle düzenlediğimiz fiyatsız yaz okulları spor kurslarımız bugün itibariyle tamamlanmış bulunmaktadır. Bu süreçte kimi çocuklarımızı spor branşları ile tanıştırırken, kimi çocuklarımızın da altta yatan yeteneklerini tecrübeli antrenörlerimizce gün yüzüne çıkartmaya çalıştık. Değerli velilerimize de bizlere inançlarından ötürü teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın idmanlarda memnunluğu görülmeye kıymetti. Artık her biriyle anlaştık, önümüzde ki dönem karneleri düzgün olan çocuklarımızla bir daha bir ortaya geleceğiz. Tüm hepsine 2022-2023 yeni eğitim öğretim yılında sıhhat, memnunluk ve bol muvaffakiyet diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı