Ulugazi İlkokulu önüne çağdaş sinyalizasyon sistemi

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bulvarı Ulugazi İlköğretim Okulu önüne öğrenci ve yayaların güvenliği için yeni sinyalizasyon sistemi kurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı UKOME toplantısında alınan kararla Cumhuriyet Bulvarı Ulugazi İlköğretim Okulu önüne yeni sinyalizasyon sistemi kuruldu. Yeni jenerasyon led ışıklı trafik lambaları öğrenci ve yayalara daha inançlı geçiş imkanı veriyor.

GEÇİŞ ÖNCELİĞİ ÖĞRENCİLERİN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
, vatandaşların ömrünü kolaylaştırmak hedefiyle yaptığı yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik İdare Şube Müdürlüğünce Cumhuriyet Bulvarı Ulugazi İlköğretim Okulu önüne yeni sinyalizasyon sistemi kuruldu. Devreye alınan led ışıklı sinyalizasyon sistemi öğrencilere geçiş önceliği sağlıyor.

ZABITADA OKUL ÖNLERİNDE

Orta tatilin akabinde devreye alınan sistem birinci günden öğrencilere ve velilere büyük kolaylık sağladı. Ayrıyeten Büyükşehir Belediyesi Zabıta takımları de okul önlerinde bakılırsav başındaydı. Zabıta grupları yayaları yeni trafik lambalarına yönlendirdi. Öğrenciler, Zabıta takımlarının nezaretinde yeni kuşak sinyalizasyon sistemini kullanarak karşıya geçti.

ÇAĞDAŞ SESLİ SİSTEM

Trafik ışıklarının direklerinin de trafik lambalarıyla birlikte değişen LED ışıklarla donatıldığı uygulama, şoförlerin trafik ışıklarına daha fazla uymasını sağlıyor. Sistem ayrıyeten yayaya öncelik veriyor. Okul saatlerinde sinyalizasyon üzerinde bulunan düğmeye basan öğrenciler, yanlarında velileri olmadan bile inançlı bir biçimde karşıya geçebiliyor. Led ışıklı sistemler ayrıyeten görme engelli bireyler için sesli ihtar sistemi ve braille alfabesiyle yazılı sisteme sahip.

ŞOFÖRLERİN GÖRÜŞ AÇIŞI GENİŞLİYOR

Uygulamayla, uzunluktan boya trafik lambalarının rengine bürünen sinyalizasyon direkleri, caydırıcı özelliğiyle şoförlerin kırmızı ışıkta geçmelerine mani oluyor ve daha dikkatli olmalarını sağlıyor. LED’ler de yanarak şoförlerin görüş açısı genişlemiş olurken, bilhassa gece görüşü açısından şoförlere kıymetli kolaylık sağlıyor. Ayrıyeten sistem yardımıyla kural ihlallerinin de minimuma inmesi hedeflenirken, led ışık sistemli trafik lambaları estetik açıdan da yollara görsel hoşluk katıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı