Trendio
Active member
canlı blog
Durum: 19.02.2023 04:39
Fransa Cumhurbaşkanı Macron Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini istiyor ama Rusya’nın “yok edilmesini” istemiyor. Kiev Belediye Başkanı Klitschko, silah sevkiyatına getirilen kısıtlamalara anlayış göstermiyor. Canlı blogdaki son gelişmeler.
04:37
İsveç ve Finlandiya Kleist Ödülü’nü aldı
İsveç ve Finlandiya, NATO’ya katılım başvuruları nedeniyle Münih Güvenlik Konferansı’nda Ewald von Kleist Ödülü’ne layık görüldü. Gösterilen gerekçe, her iki ülkenin de Rusya’nın Ukrayna’daki saldırı savaşı sonucunda “tarihi bir karar” vermiş olmasıydı.
İsveç adına ödülü süreci başlatan eski Başbakan Magdalena Andersson ve görevdeki Başbakan Ulf Kristersson kabul etti. Finlandiya tarafını Başkan Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin temsil etti.
Konferans, güvenlik politikası konusunda dünyanın en büyük uzman toplantısıdır. 1963’te Kleist, Güvenlik Konferansı’nın öncüsü olan Wehrkundetagung’u kurdu. fiyat ile
02:44
Macron Rusya’nın yenilmesini istiyor, yok edilmesini değil
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini istiyor, ancak Rusya’nın “yok edilmesini” istemiyor. Macron bir Cumartesi günü Fransız gazeteleri ” Journal du Dimanche” de Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini istiyorum ve Ukrayna’nın konumunu savunabilmesini istiyorum, ancak sonunda buna askeri olarak karar verilmeyeceğinden eminim.” ve “Le Figaro” yanı sıra France Inter tarafından yayınlanan röportajlar.
Macron ayrıca ne Ukrayna’nın ne de Rusya’nın çatışmayı tam olarak kazanamayacağını varsaydığını söyledi. Fransa cumhurbaşkanı, “Bazıları gibi Rusya’nın tamamen yenilip topraklarında saldırıya uğraması gerektiğini düşünmüyorum” dedi. Macron’a göre bu tür insanlar “her şeyden önce Rusya’yı yok etmek istediler. Bu hiçbir zaman Fransa’nın konumu olmadı ve olmayacak.”
01:03
Klitschko: Devamlı gelen kırmızı çizgileri anlamıyorum
Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, silah sevkiyatına getirilen kısıtlamalara anlayış göstermiyor. Ülkesi savaşı kazanacak, “Bild am Sonntag” dedi. Bir ön raporda, “Ancak bunun için acilen daha fazla silaha, mühimmata ve savaş uçağına ihtiyacımız var” denildi. “Neden her zaman yeni kırmızı çizgiler olduğunu anlamıyorum. Açık olan bir şey var: ülkemizi yeniden fethetmeliyiz ve bunun için gerekli olan her şeye ihtiyacımız var.”
12:46
Kasparov: Ukrayna’nın zaferi Rusya’daki değişimin ön şartı
Rus hükümeti eleştirmeni ve eski dünya satranç şampiyonu Garry Kasparov, Rusya için askeri bir yenilgiyi değişimin tek anahtarı olarak görüyor. Cumartesi günü Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Kasparov, “Ukrayna’nın zaferi, Rusya’daki herhangi bir değişikliğin ön koşuludur.” Rus sürgünler, ülkede demokratik bir geleceğin yollarını ve kavramlarını tartıştı.
Kasparov, Rusya halkına savaşın kaybedildiğinin açıklanması gerektiğini söyledi. Oradaki insanların, zaferin mümkün olduğunu düşündükleri sürece acı çekebileceklerini düşünüyor. Tek yol, insanlara savaşın kaybedileceğini açıklamaktır. Kasparov, “Ve ne yazık ki, Rusların fikrini değiştirmek için Ukraynalıların Kırım’ı özgürleştirmesine yardım etmekten başka çözüm yok. Kırım, Putin’in mitolojisinin temelini oluşturuyor.”
12:04
Okumak için Cumartesi gününden canlı blog
G7 ülkelerinin dışişleri bakanları Münih’te Rusya’ya karşı daha sert cezai tedbirler açıkladı. AB Komisyonu, hangi ülkelerin yaptırımları atlatacağını kontrol etmek istiyor.