Üretimde rekabet için 10 kat daha süratli irtibat

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
CLPA, bir daha tasarlanan haberleşme protokolü CC-Link IE TSN ile küresel dünyada rekabetin kilidini açıyor

Fabrikalarda otomasyon dünyasının temelini oluşturan endüstriyel haberleşme protokolleri, aygıtların bağlantısını sağlayarak yalnızca aygıtları birbirine bağlamakla kalmıyor, üretim sınırlarında giderek artan esneklik ve uzaktan denetim gereksinimi için gerekli alt yapıyı da sağlıyor. Bilhassa üretim çarkının kilit dişlisi olan verimliliği ve güvenliği inşa eden inovatif protokoller, uçtan uca dijital sinyal doğruluğunu ve bütünlüğünü güzelleştirerek fabrikaları akıllı üretim merkezlerine dönüştürüyor. Dünyanın gelişmiş endüstriyel haberleşme protokollerinden CC-Link IE TSN, alandaki üretim ekipmanlarının kontaklarını konvansiyonel usullere nazaran fazlaca daha süratli bir biçimde sağlayarak firmaların rekabet gücünü artırarak bir adım öne geçmelerini sağlıyor. CC-Link teknolojisinin dünyadaki tüm endüstriyel katmanlara yayılmasını hedefleyen Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association), gelişmiş protokolü yardımıyla maliyetleri optimize ederek üretimde rekabet gücünün artırılmasında belirleyici bir rol üstleniyor.

Pazar hissesini ve kârı yükseltmenin en tesirli yolunun rekabet avantajı kazanmaktan geçtiği yeni sanayi çağında, fabrika ortasındaki irtibatın suratı büyük değer taşıyor. Denetim ve üretim bilgilerini yüksek süratte ileterek kesintisiz haberleşme sağlayan CC-Link teknolojisinin rekabette kaldıraç nazaranvi bakılırsarek üretimde esneklik ve kalite argümanlarını karşılamada tesirli olduğunu tabir eden CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, CC-Link endüstriyel haberleşme teknolojisinin üretim kabiliyetini bir üst noktaya taşıdığını söylemiş oldu. CLPA imzası taşıyan ve Vakit Hassas Ağ teknolojisinden yararlanan dünyanın birinci endüstriyel açık ağı olan CC-Link IE TSN’nin tüm maksat kitleleri için eşsiz bir katma bedel sağladığını da vurgulayan Tolga Bizel, bu protokolün Sanayi 4.0’a uyumlu fabrikaların en kuvvetli alt yapılarından biri olacağının altını çizdi.

Üretim kabiliyeti geliştirilerek global pazarlarda rekabet edilebilir

Dünya genelinde üretimde artan globalleşme eğilimi ve rekabet yapısı için en değerli itici gücün birbiriyle son derece süratli haberleşebilen aygıtlar olduğuna dikkat çeken Tolga Bizel; “Bugünün dünyasında üretim yalnızca ham unsur ve insan gücü ile yürütülen bir iş kolu olmaktan çıktı. Artık karanlık fabrikalarda aygıtlar içindeki bağlantıdan elde edilen bilgilerin yönetilmesi ve kişiselleşen gereksinimlere karşılık veren dijital üretim bantlarının esnek yetenekleri kelam konusu. Bu konjonktürü sağlayan temel argümanınsa endüstriyel haberleşme protokolleri olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın değişen dinamikleri karşısında rekabet şartları epeyce daha çetin geçiyor, firmaların üretim tesislerinde süratli ve kaliteli haberleşme sistemlerini kurmalarının değeri ise epey daha net anlaşılıyor. Firmaların maliyetlerini optimize ederek ham hammaddelerini en efektif biçimde yönetmelerini sağlamak üzerine kurgulanan CC-Link IE TSN, üretimde kaliteyi standardize ederek ayakta kalmayı ve hatta küresel çapta rekabette öne geçmeyi sağlıyor” halinde konuştu.

Esnek üretim modeli ile Sanayi 4.0’a hazır fabrikalar inşa ediyor

Yeni sanayi çağında maliyet, kalite ve pazara reaksiyon verebilme üzere rekabet parametrelerinin firmalar açısından kritik olduğuna değinen Tolga Bizel; “Bir firma, global rekabette başarılı olmak istiyorsa pazar yapısı ve müşteri profilindeki değişikliklere yanıt verebilecek esneklikte olmalı. Üretim sisteminin temelinde yer alan aygıtların çevik ve süratli olabilmesi CC-Link IE TSN ile epey daha kolaylaşıyor. Besin, ilaç, beyaz eşya, otomotiv ve bina otomasyonu üzere sanayinin farklı kollarında makine ve proses kontrolü için nominal tahliller sunan bu teknoloji; üretim zincirinin epey daha çevik şartlar altında yapılmasını sağlıyor. Çok boyutlu bir üretim işlevi olan esneklik için gerekli şartları sağlayan CC-Link, firmaların performansından taviz vermeden değişen kurallara uyarlanma maharetini de artırıyor. Müşteri tercih ve gereksinimlerine daha süratli karşılık veren özelleştirilmiş ve yerelleşen üretim; daha az kusur, daha az kaynak kullanması ve daha yüksek kalite ile verimli imalat ve yeniliklere süratle adapte olunabilen bir yapı oluşturuyor” dedi.

Üretim çizgisindeki kayıp vakit ve kaynakları optimize ediyor

Haberleşme müddetinin hayati olduğu fabrikalarda, makineler içindeki haberleşme mühletini milisaniyelere düşüren CC-Link teknolojisi yardımıyla firmaların pazardan büyük hisse alabilmesinin hedeflendiğini söyleyen Tolga Bizel; “CC-Link IE TSN, saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden tam 10 kata kadar daha süratli sonuç sunuyor. Yüksek süratli ve büyük hacimli bağlantı kabiliyeti, üretimde kayda bedel artış sağlarken üretim sınırının durmasından kaynaklanan maliyetlerden kaçınılmasını da mümkün kılıyor. Şoför denetim performansını en üst seviyeye çıkaran bu teknoloji, direkt üretim mühletini kısaltarak firmalara tıpkı müddette daha fazla üretim yapma imkânı veriyor. Kesintisiz çalışarak fabrikaların üretim süreçlerini maksimize eden bu haberleşme protokolü, yeni sanayi çağında sürdürülebilir kalkınma için gerekli alt yapıyı sağlıyor” kelamlarıyla CC-Link IE TSN’nin rekabet üstünlüğü sağlamadaki rolünü anlattı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı