‘Ünlülerin hocası’ Salih Memişoğlu cinayetinde yeni gelişme

EliteDizqn

Active member
Çekmeköy’de metafizik uzmanı olarak bilinen Salih Memişoğlu ile çalışanı Ömer Faruk Güçlü’nün silahla ateş edilerek öldürülmesi ve 4 kişinin de faydalanmasına ait 1’i tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu sanık Mustafa Öztürk’ün 1’i ağırlaştırılmış olmak üzere 2 defa müebbet ile 30 yıla kadar mahpusunu istedi.

Mütalaada öbür 4 sanığın farklı ayrı beraat etmesi istenirken savunma yapan sanık Öztürk, “Ben yalnızca rehin alıp kendi canımı kurtarmak için dışarı çıkacaktım. Bunların hepsi üzerime çullandı. Karışıklıkta ne oldu bilmiyorum, silah ateş aldı. Bir baktım ayağımın altında 2 kişi yatıyor, hayatım bitti. Ben ona istemeyerek ateş ettim, epeyce pişmanım” dedi.

MEMİŞOĞLU’NU CİMER’E ŞİKAYET ETMİŞ

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Öztürk getirildi. Tutuksuz sanıklar Ensar Öztürk, Bayram Öztürk, Satılmış Güneş ve Mehmet Güneş’in de katıldığı duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

ŞAŞIRTAN KELAMLAR: ‘BEN ONA İSTEMEYEREK ATEŞ ETTİM ÇOK PİŞMANIM’

Ofisteki öteki insanların çıkarılması istediğini lakin Memişoğlu’nun kabul etmediğini söyleyen sanık Öztürk, “Benim paramı malımı gasbettin, gururumla oynadın, ben paramı istiyorum’ dedim. Sana verecek bir kuruşum yok, alabiliyorsan al’ dedi. Ne yapayım diye düşündüm, her vakit silah taşırım. Bunu rehin alayım bununla dışarı çıkayım diye düşündüm fakat silah çekecek fırsatım yoktu. Masaya yaklaşıp seri bir biçimde silahı çekip kurdum. Geridekilerden birisi elime vurunca silah ateş etti. Benim bu biçimde niyetim yoktu, ardımdaki elime vurunca olanlar oldu. Ben yalnızca rehin alıp kendi canımı kurtarmak için dışarı çıkacaktım. Bunların hepsi üzerime çullandı. Düzensizlikte ne oldu bilmiyorum, silah ateş aldı. Bir baktım ayağımın altında 2 kişi yatıyor, hayatım bitti. Ben ona istemeyerek ateş ettim, fazlaca pişmanım” halinde konuştu.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Temel hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, 9 Haziran 2021’de sanık Mustafa Öztürk’ün tabancayla Çekmeköy’de bulunan Park Of İstanbul isimli iş yerinde Salih Memişoğlu ile Ömer Faruk Zengin’i ikişer el ateş ederek taammüden öldürdüğünü belirtti. Mütalaada sanık Öztürk’ün olay yerinde bulunan Osman Özgölet’i de silahla ateş ederek yaraladığı ve Özgölet’in hayati tehlike geçirecek biçimde yaraladığı kaydedildi.

MEMİŞOĞLU’NUN YANINA GİDEREK BAŞINA YANLIŞSIZ yeniden ATEŞ ETTİ

Şahit Tunahan Özgölet’in tabirine de yer verilen mütalaada Özgölet’in sanık Öztürk ile Salih Memişoğlu içinde alacak verecek sıkıntısıyla ilgili tartışmaya başladıklarını, Öztürk’ün tartışma sırasında Memişoğlu’na ateş ettiğini, Salih Memişoğlu’nun Mustafa Öztürk’e ‘Yapma’ dedikten daha sonra yere düştüğünü söylemiş olduği hatırlatıldı. Sanık Öztürk’ün Ömer Faruk Güçlü ve Osman Özgölet’e birkaç el ateş ettiği, Mustafa Öztürk’ün de kapının orada yerde yatan Salih Memişoğlu’nun yanına giderek başına yanlışsız tekrar ateş ettiği halinde şahit beyanı olduğu mütalaada açıklandı.

Mütalaada sanık Öztürk ile maktul Memişoğlu içinde alacak verecek alakasından kaynaklanan evvelde bir hasımlık bulunduğu, bu hasımlık niçiniyle sanık Öztürk ile maktul Memişoğlu’nun daha evvel de sık sık tartıştığı ve ortalarında hasımlık oluştuğu anlatıldı. Hasımlık niçiniyle Öztürk’ün Memişoğlu’nun iş yerine cürmü işlemeye elverişli bir silahla gitmesi değerlendirildiğinde Öztürk’ün ‘Kasten öldürme’ aksiyonunu tasarlayarak işlediğinin kabul edilmesi gerektiği mütalaada öne sürüldü.

1’İ AĞIRLAŞTIRILMIŞ OLMAK ÜZERE 2’KEZ MÜEBBET MAHPUSU İSTENDİ

Sanık Mustafa Öztürk’ün Salih Memişoğlu’na karşı işlediği ‘Tasarlayarak taammüden öldürme’ kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mahpusu istenirken Ömer Faruk Zengin’e karşı işlediği ‘Kasten öldürme’ hatasından da müebbet mahpusu talep edildi.
Ayrıyeten sanık Mustafa Öztürk’ün Osman Özgölet’e karşı işlediği ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ ve 3 müştekiye karşı işlediği ‘Silahla tehdit’ cürümlerinden toplamda 15 yıldan 30 yıla kadar mahpus cezasıyla cezalandırılması istendi.

4 SANIĞIN FARKLI BAŞKA BERAAT ETMESİ TALEP EDİLDİ

Mütalaada tutuksuz sanıklar Ensar Öztürk, Bayram Öztürk, Mehmet Güneş ve Satılmış Güneş’in ‘Tasarlayarak öldürme’ hatasından başka farklı beraat etmeleri talep edildi. Mütalaaya karşı kelam verilen tutuklu sanık Mustafa Öztürk “Bu işin tek mağduru benim. Söylenenlerin hepsi iftira ve komplodur. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Orta sonucunı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Mustafa Öztürk’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için avukatlara müddet verilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.