Ünlü bestekar Sanlıkol tecrübelerini Nilüfer’de paylaştı

EliteDizqn

Active member
Dünyaca ünlü Türk bestekar Prof. Dr. Mehmet Ali Sanlıkol, Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi’nde bestecilik üzerine yaptığı masterclass ile sanatseverler ve müzisyenlerle buluştu. Bestelerinden örnekler sunan Sanlıkol, çalışmalarında yaptığı tercihleri de iştirakçilerle paylaştı.

Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi, dünyaca ünlü bestekar Prof. Dr. Mehmet Ali Sanlıkol’u müziğe gönül verenlerle buluşturdu. “Mehmet Ali Sanlıkol ile Bestecilik Üzerine Bir Masterclass” isimli aktiflikte ünlü müzik insanı, klasik Türk müziğinden ilhamla senfoni ve caz orkestraları için bestelenmiş örnekleri iştirakçilere sundu. Bestelerini iştirakçilere dinleterek kıymetli ayrıntı ve teknik altyapılar hakkında bilgi veren Sanlıkol, soruları da yanıtladı.

Müzik hayatı hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Ali Sanlıkol, küçük yaştan bu yana müzikte daima bir yenilik arayışında olduğunu söz etti. Yapıtlarındaki tercihlerini paylaşan Sanlıkol, “Türk müziklerine Batı Müziği formatında yer verirken, bestekarlar kesinlikle kimi uyumsal manada tercihler yapar. Bizim müziğimizin aşikâr başlı birtakım tınıları vardır. Bu sesleri Batı formatında uyarlamada her insanın farklı tercihleri olur. Ben de dünya çapında bestelerimde yaptığım tercihleri sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

Türk müziğine dünyada bakışı da pahalandıran Sanlıkol, “Müziğimizin dünya çapında yer edinmesi için uğraşan epey fazla sanat insanı var. Klasik Türk müziklerinde farklı enstrüman ve tınılar Batı müziğine uyarlamada farklı bir pencere açtırabiliyor. Bizim tınılarımızı tanımayanlar, kendi müzikleriyle harmanlamada olağan olarak kuvvetlik çekebiliyor. Lakin verilen emek sonunda ortaya çıkan eserler büyük beğeni alıp, kabul bakılırsabiliyor. Ben de yapıtlarımda bu ahengi yakalıyorum. Küçük yaşta müzik eğitimi almam ve farklı kümelerle farklı projelerde yer almak beni daima yeniliği aramaya yöneltti” diye konuştu.
Mehmet Ali Sanlıkol aktifliğin sonunda iştirakçilere sertifika verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı