Üniversite kayıtları ne vakit başlıyor? 2021-2022 üniversite kayıt tarihleri ve gerekli evraklar

Adanali

New member
Üniversite kayıtları ne vakit başlıyor? 2021-2022 üniversite kayıt tarihleri ve gerekli evraklar 2021 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının akabinde yüz binlerce öğrencinin gündeminde üniversite kayıt tarihleri yerini aldı.

Üniversite kayıtları ne vakit başlıyor? sorusuna karşılık aranırken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2021-2022 üniversite kayıt tarihleri hakkında açıklamada bulundu.

Ayrıyeten ÖSYM yaptığı açıklamada, üniversite kayıtlarının şahsen kayıt ve e-Kayıt olarak tamamlanacağını bildirdi.

Pekala, üniversite kayıtları ne vakit yapılacak, hangi tarihte başlayacak? İşte, 2021-2022 üniversite kayıt tarihleri ve gerekli dokümanlar….

2021-2022 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE VAKİT BAŞLIYOR?

2021-2022 YKS neticelerina bakılırsa bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt süreçleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri içinde yapılacak.

Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri içinde yapılacak. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafınca duyurulan evraklara ve tarihe nazaran süreç yapacak.

BU AYRINTILARA DİKKAT

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan fakat, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme yahut tek ders imtihana girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına süreksiz kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ait evraklarını, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak.

Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin süreksiz kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde süreksiz kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

• Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı yahut onaylı örneği ya da yeni tarihindeki mezuniyet dokümanı
  • Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş fakat alanı diplomasında yahut mezuniyet dokümanında belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî doküman (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul ismi olarak, diplomayı düzenleyen merkezin ismi yazılmaktadır.)
  • Üniversite programlarına kayıt hakkı kazanan lakin, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme yahut tek ders imtihanına girecek adayların durumlarını belirten doküman (Kayıtlı oldukları ortaöğretim kurumundan alınacaktır
  • Adayın YKS tercih sonuç dokümanının internet çıktısı.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • var ise katkı payı/öğretim fiyatının ödenmesi ile ilgili evrak (Banka dekontu) a) Elektronik kayıt (E-Kayıt) yapacak olan adaylardın ikinci öğretim programlarına yerleşen adaylar Türk İktisat Bankası (TEB)’nın tüm şubelerinden öğrenci numaralarını bildirerek tahsil fiyatlarını yatırabilirler.
  • Askerlik durum evrakı. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. Muhtaçlık duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum dokümanı istenilecektir. Bu niçinle kayıt öncesinde www.turkiye.gov.tr sayfasından yahut Askerlik Şubenize başvurarak askerlik durumunuzun kayıt süreçleri için bir mahzur oluşturup oluşturmadığı bilgisini öğrenmeniz yararlı olacaktır.)