Twitter patronu ile söz savaşı: Musk, engelli Twitter çalışanlarını aşağılıyor

Trendio

Active member
Durum: 08.03.2023 08:20

Bir adam günlerce hala Twitter’da çalışıp çalışmadığını bilmiyor. Sonuç olarak, portalda şirketin patronu Musk ile halka açık bir darbe çıktı. Ses tonunu birkaç kez yanlış anladı.

Günler süren belirsizlikten sonra, bir Twitter çalışanı işten çıkarıldığını ancak Elon Musk ile tuhaf bir mesaj alışverişinde öğrendi. Haraldur Thorleifsson’a göre, yakın zamanda bilgisayarında çalışmak için oturum açmış. Ama sonra kendini dahili sistemin dışında buldu. Bu, diğer 200 çalışanın başına geldi.

Hala çevrimiçi platformda çalışıp çalışmadığı sorulduğunda dokuz gün boyunca hala bir yanıt alamayınca, tweet aracılığıyla Musk ile iletişime geçmeye karar verdi. “Belki yeterince kişi retweet yaparsa bana burada cevap verirsin?” Thorleifsson Pazartesi günü yazdı.

Thorleifsson tekerlekli sandalyeye mahkum

Thorleifsson ve Musk arasında çıkan söz savaşı çok sayıda ABD medyası tarafından ele alındı. Washington Post, yayıncı CNN Business ve AP haber ajansı bunu bildirdi. Çünkü İzlandalı aslında Musk’tan bir yanıt aldı – ve çok daha fazlası. Teknoloji milyarderi, engelini ve barınma ihtiyacını sorgulayarak kısa mesaj hizmeti için yaptığı işi sordu.

Thorleifsson, kas distrofisinden muzdariptir ve tekerlekli sandalyeye mahkumdur. Musk ayrıca İzlandalı’nın “ünlü, aktif bir Twitter hesabı olduğunu ve zengin olduğunu” iddia etti. Thorleifsson, yalnızca büyük bir kıdem paketini hedeflediği için onunla herkesin önünde yüzleşti.

“Beni kovmak için her hakkın var”

Thorleifsson, Musk’a yalnızca “siz (veya Twitter’daki herhangi biri) özel mesajlarıma yanıt vermediğiniz için” sorduğunu tweetledi. “Beni kovmaya hakkın vardı. Ama bana haber versen iyi olurdu!” ekledi.

Musk, kendisi ile gidip gelirken, sonunda Twitter’dan kovulduğunu belirten bir e-posta aldığını söyledi.

İzlanda’da tanınmış girişimci ve vergi mükellefi

Thorleifsson kendi ülkesinde yaşıyor ve Twitter’da yaklaşık 160.000 takipçisi var – Musk 130 milyondan fazla takipçiyi takip ediyor. İzlandalı, Twitter’a 2021’de o dönemde yönetim altındaki şirketin kendi kurduğu Ueno şirketini satın almasının ardından katıldı.

O zamanlar Thorleifsson, Ueno’dan elde edilen geliri büyük bir götürü meblağ yerine maaş olarak almayı seçtiği için İzlanda medyasından çok övgü aldı. Çünkü sosyal güvenlik sistemlerini desteklemek için ülkesinde bilinçli olarak daha yüksek vergileri kabul etti.

Ertesi gün: Musk “yanlış anlama”dan bahsediyor

Musk, Salı akşamı erken saatlerde Thorleifsson davasında fikrini değiştirdiğini duyurdu. Teknoloji milyarderi tweet attı, Musk’ın durumunu yanlış anladığı için Halli’den (Thorleifsson’un twitter adı) özür dilemek istedi. “Bu, bana bildirilen gerçek olmayan veya bazı durumlarda alakasız gerçeklere dayanıyordu.” Musk daha sonra Thorleifsson’un Twitter’da kalmayı düşündüğünü ekledi.

Thorleifsson, başta Musk’ın tweet’i hakkında yorum yapmadı. Zor kazanılan işten çıkarılma bildiriminin ardından, şimdiden yeni planları olduğunu açıkladı. Thorleifsson, “Çok yakında Reykjavik’in merkezinde yeni bir restoran açıyorum” diye tweet attı. “Annemin adını taşıyor.”