Twitch’ten ayrılmışlardı: Jahrein ve Rekkitz takımının yayın yapacağı yeni platform muhakkak oldu

EliteDizqn

Active member
Jahrein ismiyle yaptığı yayınlarla büyük bir hayran kitlesine ulaşan Ahmet Sonuç, Twitch ile yollarını resmen ayırdığını Instagram üzerinden paylaştığı kıssalarla açıklamıştı. Yaptığı açıklamada sert sözlere de yer veren Jahrein, Twitch ile olan kontratını tek taraflı olarak feshettiğini duyurmuştu.

“KENDİMİ ATEŞE ATARAK…”

Twitch’te kara para aklama ve dolandırıcılık işlerine karışan ve bunu itiraf etmelerine karşın rastgele bir ceza almayan yayıncıların ve e-sporcuların hiç bir şey olmamış üzere yayınlarına devam ediyor olmalarına reaksiyon gösteren Jahrein, Instagram kıssasından şöyle açıklama yapmıştı:

“Twitch ile mukavelemi tek taraflı feshettim. Twitch tarafınca mahkemeye verilmeyi göze alarak yaptım bunu ancak haklı bir biçimde feshettiğim için bu biçimde bir şeyin gerçekleşeceğini zannetmiyorum. bir daha de kendimi bir biçimde bu biçimde bir ateşin içine atarak, rahat olduğum ‘comfort zone’umdan çıkarak yapılması gerekeni yaptım.”

Kullanıcılar, yaşanan olaylar karşısında rastgele bir yaptırım uygulamayan Twitch’e reaksiyon göstermişti. Olayın akabinde Jahrein üzere bir hayli kullanıcı Twitch’te yayın yapmayı bırakacağını açıklamıştı.

YENİ PLATFORMLARI MUHAKKAK OLDU

Son olarak, Twitch’ten ayrılan Jahrein ve Rekkitz takımının Nimo TV’ye geçiş yapacağı haberi yayıldı.

WebTekno’da yer alan habere nazaran; kazandığı popülerlikle son vakit içinderda dev yayın platformu Twitch’e rakip olmaya başlayan yayın platformu Nimo TV, Twitch’in tanınan 4 yayıncısının kendi platformlarına geçtiğini duyurdu. Nimo TV Türkiye Twitter hesabından yapılan duyurunun akabinde yayıncılar da Nimo TV’ye geçişleri hakkında paylaşım yaptı.

🥳
Hepinizi şaşırtacak ve bir o kadar da sevindirecek SÜRPRİZ haberlerle geldik!

😏
Evet, gördükleriniz GERÇEK! @jahreindota , @purplebixi , @DogukanAdal ve @moparism07 artık Nimo TV’de!
🏆

Bizi seçtiğiniz için teşekkürler ekip!
💜

Aramıza hoş geldiniz!
💪
#NimoTV #Rekkitz pic.twitter.com/WCTLg9DqCK

— Nimo TV Türkiye (@NimoTV_Turkey) January 8, 2022

Nimo TV’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla duyurulduğu üzere; Moparism, Adal, Jahrein ve Purplebixi isimli kullanıcılar bundan daha sonra yayın hayatlarına Nimo TV’de devam edecek.

Nimo TV’nin resmi duyurusuyla birebir saatte Purplebixi kullanıcı ismiyle tanınan yayıncı da Bahadır Telci de Twitter hesabından “Çok bekledik, düşündük sonunda hem rahat yayın yapabileceğimiz, hem fikirlerimize değer verip bu doğrultuda değişiklik yapan bir platformda yayınlarımızı yapmaya karar verdik” biçiminde paylaşımıyla, başka yayıncılarla birlikte Nimo TV’ye geçtiklerini deklare etti.

Jahrein de bir daha birebir vakit içinderda yaptığı son Twitch yayınında Nivo Tv’ye geçeceğini deklare etti.