Türkiye ve Suriye’deki depremler: ++ Hayatta kalanları arama çalışmaları sürüyor ++

Trendio

Active member

canlı blog

Durum: 02/07/2023 02:29

Türkiye-Suriye deprem bölgesinde kurtarma ekipleri hayatta kalanları aramaya devam etti. En az 3600 kişi öldü. ABD Başkanı Biden, Türk meslektaşı Erdoğan ile görüşerek yardım teklifinde bulundu. Canlı blogdaki gelişmeler.

02:29

BM: Suriye’de 200’den fazla bina yıkıldı

Depremin ardından Birleşmiş Milletler, Suriye’deki maddi hasara ilişkin ilk değerlendirmeyi yaptı. BM sözcüsü Stephane Dujarric, ülkenin kuzeybatısındaki 224 binanın yıkıldığını ve savaştan zarar gören ülkeye yardım malzemelerinin depoları da dahil olmak üzere en az 325 binanın da hasar gördüğünü söyledi. BM, her ay sınır ötesi yardım teslimatlarıyla Suriye’de yaklaşık 2,7 milyon insanı desteklemişti.

02:10

Hayatta kalanları arama çalışmaları sürüyor

Türkiye-Suriye sınır bölgesinde meydana gelen deprem felaketinin ardından yakınları ve kurtarma ekipleri gece geç saatlere kadar gömülü insanları aradı. Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Pazartesi akşamı Twitter’da yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın afet bölgesine 4.200 yardımcı gönderdiğini söyledi. Bu sayı artmaya devam ediyor.

Ayrıca Koca’ya göre, 813 ambulans ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı afet yardım kuruluşu olan 227 UMKE ekibi görev yapıyor. Bu sayı da artıyor. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yaralı ve hasta depremzedelerin önce çadırlarda tedavi altına alınacağını, ardından hastanelere sevk edileceğini söyledi. Acıları dindirmek için tüm gücümüzle oradayız.

Anadolu Ajansı’nın yayınladığı videoda, Şanlıurfa’da 6 katlı bir binanın enkazından karanlıkta kurtarılan bir kişi görülüyor. Kaza mahallindeki molozların arasında onlarca yardımcı toplandı.

Devlet yayın kuruluşu TRT, itfaiye ve polis ekiplerinin Malatya’da enkazdan yürümeye başlayan çocuğu kurtardığını gösteren bir video paylaştı. Bir yardımcı, kurtarma başarısının sevinciyle çocuğa bir öpücük verir.

Türkiye-Suriye sınırındaki depremde binlerce kişi öldü

Katharina Willinger, ARD İstanbul, günlük konular 21:35, 6 Şubat 2023

Biden deprem sonrası Erdoğan’ı aradı

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ve Suriye’de binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Beyaz Saray’ın açıkladığı gibi, taziyelerini dile getirdi ve “ABD’nin NATO müttefiki için gerekli her türlü yardımı sağlamaya istekli olduğunun” altını çizdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, ABD hükümetinin Türkiye’ye iki arama kurtarma timi göndermeyi planladığını söyledi. Biden ve Erdoğan’ın depremlerden etkilenen insanlara yardım etmek için ihtiyaç duyulabilecek diğer önlemleri de tartıştığı bildirildi.

Pazartesi günkü canlı blog okumak için

Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem felaketinde şimdiye kadar 3 bin 600’den fazla kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir haftalık ulusal yas ilan etti.