Türkiye şampiyonu ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, TBF Bitci Bayanlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Safiport’u yenerek şampiyon oldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, ekipler seviyesinde Mersin’e tarihinin en kıymetli spor muvaffakiyetini kazandırarak, kente büyük bir gurur yaşattı. Maç sonu açıklama yapan Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “ Memnunuz, gururluyuz. 3 kupa amacımız vardı, birini aldık artık sıra Avrupa Kupası’nda” dedi.

Yenişehir Belediyesinin dayanağıyla Mersin’de düzenlenen TBF Bitci Bayanlar Türkiye Kupası sahibini buldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, finalde kuvvetli rakibi Fenerbahçe Safiport’u 71-58 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Maç boyunca taraftarının büyük dayanağını ardına alan ve rakibine üstünlük kuran ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi hem tarihinde birinci sefer Türkiye Kupası’nı kazandı tıpkı vakitte Mersin’e büyük bir gurur yaşattı.

Maç öncesi TBF’den Lider Abdullah Özyiğit’e teşekkür

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Antalyalı, maç öncesinde Bitci Bayanlar Türkiye Kupası’na verdikleri dayanaklardan dolayı Mersin Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit’e teşekkür plaketi takdim etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel de maçı salondan izleyerek ekibe dayanak verdi. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesine şampiyonluk kupası ve madalyalarını ise Mersin Valisi Ali İhsan Su ve TBF Asbaşkanı Kemal Dinçer sundu.

Lider Özyiğit, “Bu muvaffakiyet biroldukça çocuğumuza ilham olacak”

Kupayı ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları ile birlikte kaldıran Lider Abdullah Özyiğit, “ Çok memnunuz, büyük bir muvaffakiyet. Tüm grubumuzu tebrik ediyorum. Buraya gelen, kadrosunu yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 3 kupa maksadımız vardı, birini aldık artık sıra Avrupa Kupası’nda, daha sonrasında da inanıyorum ki lig kupasını Mersin’e getireceğiz. Bu kupa epeyce kıymetli, bizim hedefimiz çocuklarımızı spora teşvik etmek, kente bu biçimde mutluluklar yaşatmak. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin bu başarısı birfazlaca çocuğumuza ilham olacak. Ve onlar gelecekte ülkemizi temsil edecekler. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Kasapoğlu’dan tebrik bildirisi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kupayı kazanan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesini yayımladığı bildiriyle tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, tebrik iletisinde şu sözlere yer verdi: “Mersin’in konut sahipliğinde Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan Basketbol Bitci Bayanlar Türkiye Kupası Finali’nde rakibi Fenerbahçe Safiport’u mağlup ederek tarihinde birinci sefer kupanın sahibi olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen oyuncuları, teknik heyeti, idaresi ve taraftarları tebrik ediyorum. Fenerbahçe Safiport’u da finaldeki uğraşından dolayı kutluyorum. Her iki kulübümüze muvaffakiyetler diliyorum. Arayan, ileti atan ve mutluluğumuzu paylaşan tüm dostlara da ayrıyeten teşekkür ediyorum”

Hidayet Türkoğlu’ndan Yenişehir Belediyesine teşekkür

Türkiye Basketbol Federasyonu Lideri Hidayet Türkoğlu da toplumsal medyadan yaptığı paylaşımda “Bitci Bayanlar Türkiye Kupası’nı kazanan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesini kutluyor, finaldeki rakibi Fenerbahçe Safiport’u tebrik ediyorum. Servet Tazegül Spor Salonu’nu doldurarak final heyecanına ortak olan Mersinli basketbolseverlere, bu hoş tertibin gerçekleşmesindeki dayanakları için Mersin Valiliği ve Yenişehir Belediyesine teşekkürler” tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı