Tek bacağıyla yüzlerce kilometre bisiklet sürüyor

EliteDizqn

Active member
32 yaşındaki Ahmet Dönmez, 13 yaşındayken babası Gani’nin kullandığı kamyonun ön tekerinin altında kaldı ve sol bacağı kesildi. O günden daha sonra tek bacağıyla hayata tutunan Dönmez, birfazlaca spor koluyla ilgilendi lakin 3 sene evvel bisiklet sürmeye başladı.

Bisikletle kilometrelerce pedal çevirerek hayata tutunan gencin en büyük gayesiyle triatlon sportmeni olmak.

“YOLDA GÖRENLERİN HOŞ YANSILARINI ALIYORUM”

Ahmet Dönmez, insanların kendisini gördüğünde motive olduğunu söyleyerek, “Yorucu bir spor yapıyorum. ‘Tek bacakla yorulmuyorsun’ diyenler var fakat yoruluyorum. Mersin’e, Hatay’a gidip geliyorum bisikletle. Yolda gorenlerin hoş reaksiyonlarını alıyorum. Benim görüntümü çekiyorlar. O denli olunca da motive oluyorum ve daha epey azmediyorum. Zira insanlara umut olduğumu görüyorum” diye konuştu.

“DÜŞMEKTEN KORKMASINLAR”

Kendisi üzere engellilerin bisiklet sürebileceğine dikkat çeken Dönmez, “Bu sporu benim üzere engelli arkadaşlarımda yapabilir. Ben esasen tek bacak sürüyorum. Bu bisikleti bu biçimde sürmek için gerekli aparatlar var. Biraz yürek ve uğraş lazım. Düşmekten korkmasınlar. Ben düşe kalka kendimi geliştirdim” sözlerini kullandı.

“YARIŞLARA KATILMAK İÇİN SPONSOR ARIYORUM”

Maddi imkansızlıklar niçiniyle yarışlara katılamadığını da söyleyen ve sponsor aradığını aktaran Ahmet Dönmez, ondan sonrasında şunları söylemiş oldu:

“Normalde yarışlara katılıyordum lakin geçen dönem katılamadım. Maddi ıstırabım var. Sponsor arıyorum. Bana bisiklet sporunda takviye olmalarını istiyorum. Zira idman yapıyorum, idmanlarım boşa gidiyor. Yarışlara gidemiyorum. Kendi geçimimi sağlayabilmem ve sporda muvaffakiyet gösterebilmem için bana yardımcı olunmasını istiyorum.”

Dönmez, son olarak trafikte araçların bisikletlilere yol vermesini istediğini söylemiş oldu.