Tavuğun En Hoş Hali Çıtır Tavuk

Ratatuy

Member
Tavuğun En Hoş Hali Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller

• 1 kilo tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı köri sosu
  • 3 diş sarımsak rendesi (Ben 1, 5 çay kaşığı sarımsak tozu kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yumurta
Bulamak İçin

• 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı karbonat
Kızartmak İçin

• Bol sıvı yağ
Tavuğun En Hoş Hali Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Bir kaba yumurta, yoğurt, süt, sarımsak ve öteki tüm baharatları ekleyip karıştıralım.
  2. Tavukları büyük jülyenler halinde dilimleyelim ve hazırlamış olduğumuz sosumuza ekleyip karıştıralım. 4 saat kadar dolapta dinlendirelim.
  3. Bol sıvı yağımızı ocağa alalım. O ısınırken bizde bulama harcını yapalım.
  4. Yayvan bir kaba mısır unu, galeta unu, karbonat, nişasta ve unu ekleyip harmanlayalım.
  5. Dinlenen tavuklarımızı evvel unlu karışıma bulayıp daha sonra kızgın bol sıvı yağ da kızarıncaya kadar pişirelim. Kızaran tavuklarımızı içi pişmez diye epeyce fazla ateşte bekletmeyelim. İçi yumuşak olması değerli. Kızarınca birini çıkartıp denetim edebilirsiniz.
  6. Eşlerinize fazlaca güzel maç izleme menüsü oluyor. Çocuklarımıza konut imali patates kızartması eşliğinde ve ortasında ne olduğunu bildiğimiz inançlı bir fastfood tercihi. Tabiki küçük büyük her insanın hayır diyemeyeceği hoş bir menü olduğu kesin.
  7. İsterseniz yağda kızartmaz fırına verebilirsiniz. Lakin kimi tatlar kalorisi yüksek olunca niçinse daha lezzetli olmuyor mu???? Şiddetle tavsiyemdir. Şimdiden herkese afiyet olsun….