Taşınabilir kuaför hayatı kolaylaştırıyor

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Antalya Büyükşehir Belediyesi, taşınabilir kuaför hizmetiyle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Köylerinde kuaför bulunmadığı için kilometrelerce uzaklıktaki ilçe merkezlerine gitmek zorunda kalan vatandaşların hizmet ayağına geliyor.

İlçe ilçe, mahalle mahalle dolaşan taşınabilir kuaför ile bayanı erkeği, genci yaşlısı 7’den 70’e vatandaşlara saç bölümü ve şahsi bakım hizmeti verilirken, hasta, yaşlı ve engelli bireyler de meskenlerinde hizmet alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, taşınabilir kuaför hizmeti ile Toros dağının eteklerinde kurulan merkeze uzak mahallelerdeki vatandaşların kıymetli bir gereksinimini karşılıyor. Köylerinde kuaför ve berber bulunmayan, bu muhtaçlıkları için kilometrelerce uzaklıktaki ilçe merkezlerine gitmekte zorlanan vatandaşların imdadına Büyükşehir Belediyesi’nin taşınabilir kuaför tırı yetişiyor. Taşınabilir kuaför, vakit, ulaşım zorluğu ve ekonomik niçinlerle ilçelere gidemeyen köylülere büyük kolaylık sağlıyor.

KUAFÖR AYAKLARINA GELİYOR

Her hafta merkeze uzak köyleri ziyaret eden taşınabilir kuaför tırı, köy meydanına park ediyor. bayanı erkeği, genci yaşlısı 7’den 70’e tüm vatandaşlara hijyen ve pandemi kuralları ortasında saç kısmı, sakal tıraşı ve şahsi bakım hizmeti veriyor. Kuaför grubu, yaşlılık, rahatsızlık ya da mahzuru niçiniyle konuttan çıkamayan vatandaşları konutlarında ziyaret ediyor. Öğrencileri de ihmaletmeyen taşınabilir tır, köy okullarının bahçesine park ederek, çocukların saçını istedikleri üzere kesip, hal veriyor.

KÖYLERDE BÜYÜK MEMNUNİYET

Köylerinde berber olmadığı için zorluk yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin ayaklarına getirdiği kuaför hizmetinden epeyce mutlu. Alanya kırsalındaki Yenice Mahallesi’nde yaşayan Hasan Sezen, kuaför bulunmadığı için vakit zaman kendi kendine tıraş olduğunu kimi vakit de eşinin yardım ettiğini belirterek, Taşınabilir kuaförün epeyce faydalı bir hizmet olduğunu söylemiş oldu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Taşınabilir kuaförde şahsi bakımını yaptıran Belza Gülerkan ise lakin ilçeye gidebildiklerinde kuaför hizmeti alabildiklerini, başka vakit içinderda bayanların birbirlerine yardımcı olduğunu kaydetti. Mahmut Gürcüler ise “Tıraş olmaya fakat ilçeye giden bir araç denk gelirse o denli gidebiliyoruz. Berberin geleceğini duydum, saçımı kestirmeye geldim. Emeği geçen herkese hayli teşekkür ederim” dedi.

Yenice Mahalle Muhtarı Hasan Yılmaz da yaşlılar açısından hayli faydalı bir hizmet olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

MESKENİME KADAR GELDİLER

Manavgat’ın Güzelyalı Mahallesi’nde yaşayan 94 yaşındaki Sinan Kara, “Büyükşehir bana berber göndermiş. Konutuma kadar gelerek beni tıraş ettiler. Sağ olsunlar var olsunlar. Büyükşehir Belediye Liderine teşekkür ediyorum” dedi.

İLÇEYE GİDEMİYORUZ

Başka bir mahalle sakini Mehmet Manay da maddi imkanları ve sıhhatleri elvermediği için istedikleri vakit Manavgat’a gidemediklerini bu hizmeti fazlaca beğendiklerini söz etti. Manay, “Başkanımız sağ olsun bizlere ayağımıza kadar bu biçimde bir hizmet göndermesi epeyce hoş bir şey. Bizi büyük bir telaştan kurtarıyor” dedi.

Ali Boz isimli vatandaş, “Daha evvel de taşınabilir berber hizmetinden faydalandım. Ben bastonsuz güç yürüyorum. Tek başıma ilçe merkezine gitme bahtım yok. Bizleri düşünüp bu biçimde hoş bir hizmet verdiği için liderimize teşekkür ederim” diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER MUHİTTİN AMCA

Manavgat kırsalındaki Değirmenli (Karavca) İlkokulu Öğrencisi Hasan Ataş, Büyükşehir Belediyesi’nin berber hizmetinden okulun birinci periyodunda faydalandığını ve yinedan geldikleri için memnun olduğunu söz etti. Ataş, “Bizim meskenimiz Manavgat’a uzak. Berbere babamla akşam saatlerinde gittiğimiz için uykumuz geliyordu. Birinci devir berber amcalar gelmişti ikinci periyot bir daha geldiler. Onlara epeyce teşekkür ediyorum” dedi.

Değirmenli İlkokulu öğrencilerinden Hasan Koç ise “ Manavgat’a aradan dolayı yalnız hafta sonları gidebiliyoruz. Berber abi saçımı epey hoş kesti. Teşekkürler Muhittin amca” diye konuştu.

17 BİN BİREYE KUAFÖRLÜK HİZMETİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler Dairesi Lideri İnanç Ulutekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal bölgelerde kuaförlük hizmeti alamayan vatandaşların ayağına kuaförlük hizmeti götürdüklerini söylemiş oldu. Bayan ve erkeklere yönelik verilen kuaförlük hizmetinin ağır bir ilgi gördüğünü lisana getiren İnanç Ulutekin, “Özellikle engelli, yaşlı ve konuttan çıkamayan vatandaşlarımızın saç bölümleri ve şahsi bakımlarını yapıyoruz. Yaklaşık 17 bin şahsa kuaförlük hizmeti verdik” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı