Süpermarket saldırısı: Buffalo saldırganına müebbet hapis

Trendio

Active member
Durum: 15.02.2023 19:43

Mayıs 2022’de Buffalo’daki bir ABD süpermarketinde bir adam on kişiyi vurarak öldürdü. Şimdi müebbet hapis cezası aldı. 19 yaşındaki ırkçı eylemi nedeniyle mahkemede pişmanlık duyduğunu gösterdi.

New York, Buffalo’da on kişinin ölümüne yol açan ırkçı saikli saldırıdan dokuz ay sonra, saldırgan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sorumlu yargıç Susan Eagan’ın Buffalo’da vurguladığı gibi, 19 yaşındaki bir çocuğun erken tahliyesi hariç tutulmuştur. “Özgür bir adam olarak bir daha asla gün ışığını göremeyeceksin.”

Kendisini sözde beyaz üstünlüğü ideolojisinin bir destekçisi olarak gören ve şimdi hüküm giymiş olan adam, 2022 Mayıs ayının ortalarında Buffalo’da bir süpermarketin önünde ve içinde ağır silahlarla kurşunlandı. On ölüme ek olarak, en az üç kişi yaralandı, 13 kurbandan 11’i siyahtı. Gösteriyi filme aldı ve internette canlı yayınladı.

Tetikçi, Kasım ayında 10 cinayet ve nefret saikli yerel terörizm de dahil olmak üzere tüm suçlamaları kabul etti. Ceza şimdi açıklandı. Cezayı belirlemek için yapılan duruşma, isyanlar nedeniyle geçici olarak kesintiye uğradı. Bu tür duruşmalarda olağan olduğu gibi, bir kurbanın akrabası konuşurken, bir adam sanığa saldırmaya çalıştı.

Suçlu pişmanlık gösteriyor

CNN TV’nin haberine göre fail, kararı açıklanmadan önce odada ağlayarak özür diledi: “Siyahi oldukları için insanları vurup öldürdüm. Şimdi geriye dönüp baktığımda bunu gerçekten yaptığıma inanamıyorum. İnternette okuduklarıma inandım ve nefretle hareket ettim.” Kimsenin işlediği suçtan ilham almasını istemiyor.

Şu anda hüküm giymiş olan kişi hakkında federal düzeyde de işlemler devam etmektedir. ABD Adalet Bakanlığı talep ederse orada ölüm cezasıyla karşı karşıya kalabilir. New York Eyaletinde ölüm cezası yoktur. 19 yaşındaki avukatı Aralık ayında müvekkilinin olası bir infazdan kaçınmak için federal mahkemede suçunu kabul etmeye hazır olduğunu söyledi.