Squid Game’in baş aktöründen 2. dönem açıklaması: Evet demek zorundayım

EliteDizqn

Active member
Güney Kore üretimi 9 kısımlık ‘Squid Game’ dizisinin başrol oyuncusu, canlandırdığı karakterin ve ikinci dönemin akıbetiyle ilgili yorumlarda bulundu.

Dijital yayın platformu Netflix’in global çapta izleyici rekorları kıran dizisinde şanssız kumar bağımlısı Seong Gi-hun, öteki ismiyle Oyuncu 456’yı oynayan Lee Jung-jae, ABD cümbüş dalının mecmuası Entertainment Weekly’nin sorularını yanıtladı.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere nazaran; dizinin bu çapta bir global izleyici kitlesine ulaşacağını hiç iddia etmediğini belirten Güney Koreli aktör, “Asla. Düşlerimde bile değil. Avrupa bölgesi ve ABD dahil Batı dünyasında da bu kadar tanınan olmasını hiç beklemiyordum. Teveccüh için fazlaca minnettarım” dedi.

“ÇOK BOĞUCU BİR DURUM”

“Tabii ki oyunlar eğlenceli ve epey merak uyandırıcı, lakin anlatının sonuna hakikat bu karakterlere ne olacağı konusunda kendime sorular sorduğumu fark ettim. Hayatta kalacaklar mı? Ya da bu kişi sonuna kadar yeterli bir adam olarak kalacak mı yoksa ortalarda berbatlaşacak mi? Bunlar, doğal olarak ortaya attığınız sorulardır”
diye devam eden Lee, canlandırdığı Gi-hun’dan şu biçimde kelam etti:

“Çok düzgün kalpli nazik bir adam, tahminen de epey para kazanamamasının temel sebebi bu kadar düzgün olması. Bu rolü üstlenmek benim için hayli güç oldu. Oynaması fazlaca güç bir karakterdi… ömrünü ortaya koymak zorunda olduğun ve başkalarına karşı hayatta kalmak için ne değerine olursa olsun kazanmak zorunda olduğun bir oyunda bu epeyce boğucu bir durum, lakin Gi-hun hala fazlaca optimist ve yardımına gereksinimi olan insanlara yardım eli uzatmaya istekli. hayatı tehdit eden bu oyunu oynamak zorunda olması ve diğerlerini kandırması, incitmesi ve ihanet etmesi ve başkalarını vefatına köşeye sıkıştırması gerektiği gerçeği, daha evvel hiç yapmadığı tüm bu şeyler, Gi-hun için duygusal olarak hayli zorlayıcı olurdu – en azından ben onun için bu biçimde olmasını bekliyordum. Muhtemelen birtakım oyunları o kadar becerememesinin sebebi bu, zira o epey düzgün biri.”

‘ŞİMDİYE KADAR OYNADIĞIM EN SIKINTI KARAKTER’

“Ama karakteri de dizinin sonlarına hakikat ve son kısımda değişiyor. Bence uçağa binmemeye ve kızını görmeye karar vermesi, değiştiğini fakat beraberinde ortasında hala o yeterli kalpli insanın olduğunu ve daha fazla oyuncunun kurban edilmemesi için bu acımasız oyunun kesinkes durması gerektiğini hissettiğini gösteriyor. Yani bu karakterin psikolojisi epeyce karmaşık ve hem de sık sık birden çok değişiklikten, geçiyor, bu da Gi-hun’un karakterini şimdiye kadar oynadığım en güç karakter haline getirdi diye düşünüyorum.”

“Canlandıracağınız karakterin oyunu kazanacağını ve hayatta kalacağını başından beri biliyor muydunuz” sorusu üzerine baştan senaryonun tamamını okuduğunu belirten Lee, “Onun hayatta kalan son kişi olacağını biliyordum. Lakin oyunu kazandıktan daha sonra hayatını geri alsa da ömrü asla eskisi üzere olamaz. Bu yüzden senaryoyu okuduğumda, onun ince hislerini ekranda âlâ biçimde söz edebilmemin mükemmel olacağını düşündüm” dedi.

‘2. DÖNEME EVET DEMEK ZORUNDAYIM’

Güney Koreli aktör, “Gi-hun hayatta kaldığına bakılırsa, Squid Game’in ikinci dönemi çekilirse bir kesimi olmak ister miydin” sorusunu şöyleki yanıtladı:

“elbet. İzleyicilerden çok fazla sevgi ve dayanak aldığım için 2. dönem olursa olağan ki Gi-hun’u bir daha canlandırmam gerekir. Fakat şu noktada öykünün neye evrileceği, karakterlerin nasıl değişeceği ya da yeni karakterler mi ekleneceği konusunda hiç bir şey bilmiyorum. Ayrıyeten Gi-hun hala başrol mü yoksa ikincil kıymette küçük bir rol mü olur, onu da bilmiyorum. Ancak ne olursa olsun, olağan olarak evet demek zorundayım.”