Spor şenliklerinde heyecan başladı

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Nilüfer 20. Milletlerarası Spor Şenlikleri’nde heyecan başladı. 20 bin öğrencinin gayret edeceği dev tertibin birinci gününde kros, petank, basketbol branşında dereceye girenler kupa ve madalyalarına kavuştu.

Nilüfer’de 20 yılı aşkın müddettir devam eden spor şöleni, iki yıllık pandemi sürecinin akabinde bir daha start aldı. 19 Mayıs’a kadar devam edecek ve 20 bin öğrencinin 22 branşta çaba edeceği karşılaşmalar başladı. Açılışın akabinde kros, basketbol ve petank branşlarında yüzlerce öğrenci dereceye girmek için ter döktü. Balat Atatürk Ormanı’nda sabah saatlerinde başlayan kros yarışlarında 133 grup ve 531 sportmen çaba etti. Minik, küçük, yıldız, genç, erkek-kız kategorilerinde yarışan öğrenciler kupa ve madalya için kıyasıya gayret etti. Karşılaşmalar sonunda dereceye giren sportmen ve kadrolar mükafatlarına kavuştu. Muvaffakiyet elde ederek kürsüye çıkanlara kupa ve madalyalarını Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Şenyurt ve Tertip Konseyi Üyesi Metin Köse verdi.

Şenlikler kapsamında petank ve basketbol branşlarında da gayretler gün uzunluğu çeşitli kategorilerde devam etti. Basketbolda 81 gruptan 324 öğrenci, petankta ise 35 grup ve 105 öğrenci dereceye girmek için çaba etti. Dereceye giren kadrolar şu biçimde;

Basketbol minik erkekler,

1- Özel ÇEK 3 Mart Azizoğlu Eğitim Kurumları

2-Osmangazi Koleji Çamlıca Şubesi

3-Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu

4-Özel Uludağ Kolej

Basketbol minik kızlar,

1.Özel ÇEK 3 Mart Azizoğlu Eğitim Kurumları

2.Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu ATakımı

3.Canaydın İlkokulu

4.Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu B Grubu

Basketbol küçük erkekler,

1.Özel Tan Koleji Balat Yerleşkesi